6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

O gerçekten fidancı!

SİLAH KAÇAKÇILIĞI ŞÜPHELİLERİNDEN 3'Ü TAHLİYE OLDU

Bursa'da, jandarma tarafından 4 ilde eş zamanlı yapılan silah kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 9'u tutuklu 24 kişinin ilk duruşmasında 3 kişi tahliye oldu. Jandarmaya yakalanmamak için telefon konuşmalarında silahlardan fidan, kurşunlardan zeytin diye bahsettikleri iddia edilen sanıklardan A.C., fidan alım satım işi yaptığını söyledi.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, çete kurmak ve kurulan çeteye üye olmak" suçlarından toplam 197 yıla kadar hapisleri istenen 9'u tutuklu 24 kişi ilk kez hakim karşısına çıktı. Karadeniz'de üretilen silah ve bıçakları Rize, Artiv, Tekirdağ ve Bursa'da piyasaya sürmekle suçlanan sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanladı. Tutuklu sanıklar tahliyelerini isterken, tutuksuz sanıklar ise beraat talebinde bulundu. Jandarmanın teknik takibine yakalanmamak için telefon konuşmalarında silahlardan fidan, kurşunlardan zeytin diye bahsettiği iddia edilen şüphelilerden A.C., asıl işinin fidan alım satımı olduğunu söyledi.

Tutuklu sanıklardan A.C.'nin avukatı Özgür Abatay ise bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek, "Müvekkilim A.C. suçsuzdur. Fidan ve zeytinlerden iddianamede belirtildiği gibi bahsetmemiştir. O gerçekten bu işi yapmaktadır" diye konuştu.

Mahkeme tutuklu sanıklardan A.C., H.B. ve H.S.'nin tahliyesine karar verdi. Özgürlük kararı, sanık yakınları arasında sevinçle karşılandı. Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Bilindiği gibi, Rize, Artvin, Tekirdağ ve Bursa'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda yakalanan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 11 tabanca, kuru sıkıdan bozma 7 tabanca, av tüfeğinden bozma bir tabanca, 8 av tüfeği, 2 havalı tüfek, 28 bıçak, 253 fişek, 14 şarjör, bir süngü, Osmanlı döneminden kalma bir metrelik kılıç, 14 tabanca namlusu, döner bıçağı ve silah imalinde kullanılan malzeme ele geçirilmişti. Ayrıca zanlıların sattığı silahları satın aldığı belirlenen 21 kişi hakkında yasal işlem yapılırken, ele geçirilen bıçaklar arasında reyting rekorları kıran bir dizide kullanılan nacak olması da dikkat çekmişti.

SİLAH KAÇAKÇILIĞI ŞÜPHELİLERİNDEN 3'Ü TAHLİYE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 11:08:04
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 13:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?