6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

O müdüre 6 yıl hapis cezası

OSMANGAZİ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ'NE 6 YIL HAPİS

Bursa'da, mali polisin rüşvet iddiaları üzerine gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan ve aralarında ölen eski İznik Kaymakamı, Osmangazi Belediyesi Yazı İşleri Müdürü, otel ve bar işletmecilerinin de bulunduğu 5 kişinin davasında karar çıktı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "rüşvet almak ve vermek" suçlarından haklarında 12'şer yıla kadar hapis talebiyle dava açılan eski Osmangazi Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürü K.K. (46), bugün son kez hakim karşısına çıktı. Diğer tutuksuz sanıklar hafriyatçı ve gazino işletmecisi Y.G. (40), ağabeyi İ.G. (42) ve otel işletmecisi A.M.G. (55) ile rüşvete aracılık ettiği iddia edilen C.Y. karar duruşmasına gelmedi.

Mahkeme, K.K.'yi 2 ayrı rüşvet almak suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum etti. Rüşvet verdikleri iddia edilen Y.G. ile İ.G.'ye ise 3'er yıl 4'er ay hapis cezası verildi. Rüşvete aracılık ettiği iddia edilen C.Y.'ye verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasının ise hükmün geri bırakılmasına karar verildi. A.M.G. ise beraat etti.

Bu arada, silahını rüşvet olarak verdiği iddiasıyla 12 yıla kadar hapsi istenen İznik Kaymakamı H.A. hakkındaki davanın ise düşürülmesine karar verildi.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ'NE 6 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 14:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?