4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Obama'ya dev çini vazo

Bursa'nın İznik ilçesinde 3 çini ustası, ABD Başkanı Barack Hussein Obama'ya dev bir çini vazo hediye etmek için kolları sıvadı.

Mesude Künen, Fatma Vardar ve Ayşegül Aras adlı çini ustaları, tek bir atölyede birleşerek, 1 metre boyunda, 125 cm çapında ve ağırlığı 7 kg olan bir çini vazo yapmaya başladı.

Çini ustaları, Beyaz Saray'a gönderilmeyi planladıkları vazoya Piyale Paşa Camii'nin mihrabında bulunan 15. yüzyıla ait hatayi motifini işliyor. Maksatlarının sadece İznik'in adının duyurulması olduğunu ifade eden ustalar, "İlçenin turizme ihtiyacı var. Bu konuda siyasilerin yaptığı hiçbir şey yok. Biz üç atölye birleşerek,
İznik'in adını Beyaz Saray'da duyurmaya karar verdik" dediler.

Henüz çizim aşamasında olan çini vazonun yaklaşık 1 ay içerisinde hazır hale getirilerek, Obama'ya ulaştırılması planlanıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 16:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyfeddin IP: 78.239.88.xxx Tarih : 6.12.2012 22:54:31

yazik etmeyin emeginize vermeyin obamaya lutfen goturun ankaradaki etnografya muzesine bagislayin vatanimiza milletimize bagislayin DOMUZDAN POST GAVURDAN DOST OLMAZ 35 SENEDIR GURBETCIYIM iyilinizin karsilini bulamazsiniz zahmet etmeyin onlar kendi cikarlari icin babasini keserler  Selamlar