4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ödüle doymayan hastane

Zübeyde Hanım Doğumevi Başhekimi Şeref Nişancı, marka hastane olma yolunda ilerlediklerini belirterek, ilk hedeflerinin gelecek yıl yapılacak 'Ulusal Kalite Ödülü'nü almak olduğunu söyledi.

Bursa'nın kamu alanında kadın doğum hastanesi olarak hizmet veren Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi marka olma yolundaki kararlı çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar kalite alanında yaptığı çalışmalar sonucu birçok belge ve ödül almaya hak kazanan hastane, son olarak 18 Nisan akşamı Kalder ile BUSİAD işbirliğiyle düzenlenen ödül töreninde 'Bursa Kalite Başarı Ödülü' aldı.

Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi'nin geniş bir bölgeye hizmet vererek büyük bir misyon üstlendiğini ifade eden Başhekim Şeref Nişancı, "163 yataklı hastanemiz Bursa ve ilçeleri olmak üzere, Güney Marmara'ya da hizmet vermektedir. 2008 yılında yaklaşık 14 bin doğum, 20 bin 250 ameliyat ve 187 bin 840 poliklinik hizmeti vermiştir. Nitelikli ve teknik sağlık hizmeti vermek için kalite ve akraditasyon çalışmalarına başladık. Bu politika çerçevesinde hastanemiz 2006 yılında Kal-der ile işbirliği yaptık. 2007 yılında mükemmellikte kararlılık belgesini almaya hak kazandık.

2008 yılında TSE EN: ISO 9001/2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni aldık. Bunlarla yetinmeyip 2011 yılında marka kurum olma hedefi doğrultusunda bu yıl Bursa Kalite Ödülü'nü almak için başvurduk. 18 Nisan akşamı Bursa Kalite Başarı ödülüne layık görüldük. Bundan sonra da marka olma yolunda çalışmalarımız devam edecek. Hastane olarak Kal-der ödülleri çerçevesinde 'Ulusal Kalite Ödülü'nü almayı hedeflemekteyiz. Ayrıca yine sağlıkta dönüşüm
programı çalışmaları çerçevesinde akreditasyona sahip bir hastane olmayı da istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 11:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?