2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Off-roadcılar nefes kesti

OFF-ROADCILAR NEFES KESTİ

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından bu yıl üçüncü ayağına İnegöl'ün ev sahipliği yaptığı off-road yarışlarının gösteri etabı nefesleri kesti. Türkiye'nin birçok şehrinden gelen profesyonel yarışçılar ile amatör yarışçılar izleyenlere görsel şölen sundu.

İnegöl Belediyesi'nin ana sponsorluğunda ve desteğindeki ilk yarış seyirci etabı olarak görselliği öne çıkardı. İnegöl Belediyesi önünden Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Osman Gümüş ile federasyon yetkililerinin verdiği start ile 14 profesyonel, 8 amatör yarışçının maratona başladı. Belediye önünden çıkan araçlar, İkinci Organize Sanayi Bölgesi parkurunu takiben Alanyurt Mahallesi Afetevleri mevkiinde özel olarak düzenlenen parkura geldi.

İnegöllülerin büyük ilgi gösterdiği seyirci etabında 4x4 arazi araçlar, su geçişleri, İtalyan çukurları, V geçişi, kedi basamağı, tomruk geçişi ve kaya geçişi gibi zor ve aşılması güç kapıları geçerek yarışı tamamladı. Araçların birbirinden zor 22 kapıyı geçişine seyirciler alkışları ile destek verdi. Bazı araçların su dolu İtalyan çukurundan çıkmakta zorlanmaları heyecanı doruğa taşırken, profesyonel yarışçıların ardından amatör yarışçılar gösterileri ile yarışa renk kattı.

İkinci yarış ise 15 Mayıs Pazar günü Boğazova etabı olarak yapılaca. Saat 11.00'da başlayacak olan ikinci yarış 11.30'da Tepel bölgesindeki parkurda koşularak son bulacak. Aynı gece saat 19.00'da Hotel Angelacoma'da düzenlenecek törenle dereceye giren yarışçılara ödülleri verilecek.

Yarışma Direktörü Zafer Vatansever, Burak Emre Bayraktar, Ekrem Aydın, Bülent Sarı, Şamil Bedir, Kerem Murat Aykut, İsmail Burak Kızılkaya ve Mehmet Suer'in komite üyeliklerini yaptığı yarışın startını veren Belediye Başkanı ve Komite Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak sporun her dalına önem veriyoruz. Off-road yarışları da farklı spor dallarından biridir. Bilindiği üzere Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından her yıl Off-Road yarışları düzenlenmektedir. Bu seneki off-road

yarışlarının 3. ayağı İnegöl'de yapılıyor. Bu sene 7 değişik şehirde organize edilen yarışların İnegöl ayağına bu gün start veriyoruz. Yarışlara, Türkiye'nin birçok şehrinden profesyonel yarışçılar katılmış durumdadır. Hepsine başarılar diliyorum. Bugün yapılacak ilk yarış, seyirci etabı olarak görselliği öne çıkarılmış bir yarıştır. İkinci yarış ise, yarın Boğazova etabı olarak yapılacak.

Ulusal kanallarda ve kamuoyunda geniş yer bulacağına inandığım off-road yarışlarının, hayırlı uğurlu olmasını diliyor, kazasız belasız bir yarış temenni ediyorum" dedi.

OFF-ROADCILAR NEFES KESTİ
OFF-ROADCILAR NEFES KESTİ
OFF-ROADCILAR NEFES KESTİ
OFF-ROADCILAR NEFES KESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2011 Cumartesi 19:14:05
Güncelleme :14 Mayıs 2011 Cumartesi 19:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?