3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öfkeli mahalleli 4 saat sonra yolu açtı

Bursa'da akşam saatlerinde yaşanan ölümlü trafik kazasının ardından öfkeli vatandaşlar yol kapattı.

Kapanan yol 4 saat sonra trafiğe açıldı. Mahalle sakinlerinin isteği üzerine olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir ile Alay Komutanı Murat Aslan, yolu trafiğe açmayan vatandaşlara nasihatlerde bulundu.


Edinilen bilgiye göre saat 20.00 sıralarında Çevre Yolu Millet Mahallesi lambalarında, yolun karşısına geçmeye çalışırken, plakası alınamayan bir otomobilin çarpması sonucu Hasan Çelik (64) olay yerinde hayatını kaybetti.

Sürücü kaçarken, olaya tepki gösteren mahalle sakinleri ayaklandı. Muhtarın evini basan öfkeli kalabalık, daha önce de aynı yolda bir çok kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, üst geçit yapılmasını istedi. Olay yerine Vali Nihat Canpolat ve Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in gelmesini isteyen mahalle sakinleri için Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir ile Alay Komutanı Murat Aslan geldi.


Vatandaşların sakinleşmesi için uyarılarda bulunan Bursa Alay Komutanı Aslan, "Siz de biliyorsunuzki buraya üst geçit yapılması için gerekli karar, yetkililer tarafından alındı. Şuan burada yolu kapatmanızın size ne faydası olacak? Bunun ne bize, ne de yoldan geçenlere faydası vardır. Eğer faydası olacaksa hep beraber oturalım. Ne istiyorsunuz? Söyleyin. Neden size verilen sözleri takip etmediniz. İllika bir olay olduğunda mı size verilen sözler aklınıza geliyor?" dedi.


Öfkeli vatandaşların teselli olmaması üzerine tıkanan yolda bekleyen araçlar tek şeritten geri gönderilirken, Emniyet Müdürü Demir de vatandaşları teselli etmeye çalıştı. Trafik kazalarına onlarca can verdiklerinden yakınan bir vatandaşın "Bize üst geçit yapın, yetkililere bu yönde talimat verin" demesi üzerine Emniyet Müdürü Demir, "Bu benim işim değil. Böyle bir talimat veremem" dedi. Bunun üzerine aynı vatandaş, "Öyleyse sizin burada ne işiniz var?" diye tepki gösterdi. Müdür Demir, asayişi sağlamak için geldiğini belirterek, "Meselelerinin çözümü için yol kesmeniz mantıksız. Belediyeye söyleyeceksiniz, üst geçidinizi o yapacak" diye konuştu.


Öfkeli vatandaşlar Emniyet Müdürü Demir ile Alay Komutanı Aslan'ın konuşmalarıyla teselli buldu. Yaklaşık 4 saat boyunca kapalı olan yol, mahallelinin sakinleşmesinin ardından trafiğe açıldı. Saatlerdir yolda bekleyen sürücüler de böylelikle rahat bir nefes aldı.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 03:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?