3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Oğlu için böbreğini satacak!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde böbrek yetmezliği ve astım hastası olan oğlunu tedavi ettirmek için böbreğini satmayı düşünen baba, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Orhangazi'de yaşayan Serhat-Emel Cinperi ailesinin dramı yürek burkuyor. Böbrek yetmezliği ve astım hastası olan Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi olan Batuhan Cinperi, sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Maddi imkansızlıktan dolayı hastaneye yatırılamayan minik Batuhan'ın ailesi, yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi. Asgari ücretle çalışan baba Serhat Cinperi, "Batuhan'ın yüzü hep soluk. Böbrek yetmezliği ve astımı var. Ne yapacağımı şaşırdım. Sigortam yok, param yok, oğlumu tedavi ettiremiyorum. Kalp yetmezliği vardı, onun tedavisi için bütün imkanlarımı kullandım. Şimdi de böbrek yetmezliği ortaya çıktı. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

2003 yılından bu yana küçük Batuhan'ı hastane hastane gezdiren anne Emel ve baba Serhat Cinperi, oğullarının iyileşmesi için dua ettiklerini söyledi. Bir ara intihara bile teşebbüs ettiğini belirten çaresiz baba, internet ortamında kanuni olmayan yollarla böbreğini bile satmayı düşündüğünü anlattı.

Hayatını çocuklarına adayan Cinperi, oğlunun sağlığına kavuşması için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.Büyüyünce polis olmak istediğini ve okumayı sevdiğini söyleyen Batuhan ise, bir an önce sağlığına kavuşarak arkadaşlarıyla oyun oynamak istediğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 18:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat cinperi IP: 94.121.99.xxx Tarih : 27.12.2012 15:10:30

bu haberin üzerin den yaklaşık 4 yıl geçmiş olup çocuğumun sağlık durumu iyileşmiştir ,yanlız haber kaynağından kaynaklanan sorundan dolayı bu haber devamlı beni ve ailemi tanıyan kişiler tarafından hala böyle görsellenmektedir,,,, olumun sağlık durumu iyiye gitmektedir ,bilgilerinize ,,   serhat cinperi,,,,,