3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Oğlunun cenaze namazını kıldırdı

Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin kuruluşunun 24. yılı nedeniyle düzenlenen gecede, oğlunun cenaze namazını kıldıran imama plaket takdim edildi.

Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, eski Kültür ve Turizm Bakanı İsmail Kahraman'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Birlik Vakfı'nın kuruluş amacından bahseden Kahraman, vakfın temelinin Milli Türk Talebe Birliği'ne dayandığını söyleyerek, "1916'da kurulmuş olan, Osmanlı Devleti'ne dayalı bir teşkilattı. Üniversite gençlerinin yetiştirilmesine hizmet verirdi. Biz bu kuruluşun devam etmesini istedik. O yüzden Birlik Vakfı'nda bu çalışmalarımıza devam etme kararı aldık. Şucular, bucular lafı bugün eskisi gibi değil. Öcü göstererek toplum bölük pörçük ediliyordu. Hatırlarsanız, komünizmle mücadele dernekleri vardı.

Komünizm geliyordu, Rusya geliyordu. Rusya o zamanlar sıcak denizleri alıyordu, her yeri fethediyordu. Meğerse çökmüş Rusya. Ayakta duracak mecali kalmamış. Öcü göstererek, korkutarak, tehlikeler ortaya koyarak bazıları sistemlerini sürdürüyor. Peki günümüzde bu yok mu? Var. Adı komünizm değil de, başka bir şey. İnsanımızı yanlışa sürükleme olmamalı. Kökü aynı olan insanların,
parmakları farklı da olsa aynı bileğe bağlı olduklarını bilmeleri lazım. Onun için birlik lazım, bir arada olmak lazım. Manevi ve milli değerlere önem verenler neden ayrı olsunlar? Birlik Vakfı'nın da ana gayesi budur" ifadelerini kullandı.

Oğlunun cenaze namazını kıldıran imam Muhittin Çetin'e plaket veren Kahraman, "Ecel ne zaman gelecek kimse bilmiyor. Cenazeye gittik. Hocamız cenaze namazını kıldırdı. Baba, kendi oğlunun cenaze namazını kıldırıyor. Bunu kim yapar? İmanı güçlü olan birisi yapar. Bize güzel bir örnek oldu" diye konuştu.
Kur'an-ı Kerim okunan gecede Prof. Dr. Süleyman Uludağ'a da plaket ile ebru tablosu hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 14:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?