6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Öğrenci projeleri yarıştı

SANAL PARAYLA ŞİRKET KURUP KARA GEÇİRDİLER

Bursa'da, sanal sermaye ile çeşitli şirketler kurup kar ettirmeye çalışan üniversite öğrencileri, uygulama detaylarındaki teklifleriyle jüriyi şaşırttı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi'nin Uludağ Üniversitesi (UÜ) iş birliğiyle '2. girişimcilik proje yarışması' düzenlendi. Yarışma öncesinde konuşan TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Murat Coşkunkan, 2 yıldan beri UÜ İktiadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencileriyle proje grupları oluşturduklarını söyledi.

Öğrencilerin iş hayatına girmeden önce bir iş fikrini nasıl hayata geçirecekleri konusunda araştırma yaptığını belirten Coşkunkan, "Kuruluş işlemleri, muhasebe ve mali analiz çalışmaları, kredi alma, istihdam, vergilendirme gibi konularda iş hayatının çeşitli yönlerini tanımaya çalışmakta. Öğrenciler ileride kullanabilecekleri birçok şeyi proje hazırlama aşamasında öğrendi, projeden maksimum fayda sağladı. TÜGİAD ailesi olarak üniversite-sanayi iş birliği bağlamında böyle bir çalışma yapmaktan, öğrencilerin eğitimine iş hayatını tanıtarak katkıda bulunmaktan mutluluk duyduk" dedi.

Proje kapsamında öğrencilerden sanal bir sermayeyle şirket kurarak, kara geçirmeleri isteniyor. TÜGİAD üyelerinden bir koç atanarak 6'şar öğrenciden oluşturulan 3 grup, gerçek girişimcilerden de katkı alarak hayali projeler oluşturdu. Öğrenciler, iş fikirlerini Almira Otel'de düzenlenen yarışmada en ince detayına kadar anlattı. KalDer Bursa Şube Başkanı Emin Direkçi, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer, Bursa Reklamcılar Derneği Başkanı Ferahi Güzelsözlü, TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Küçük, TUGİAD Bursa Şube Başkanı Murat Coşkunkan, Şube Saymanı Şevki Boran, yönetim kurulu üyesi Baran Çelik'in bulunduğu tecrübeli jüri, öngörüleri değerlendirdi. Birbirinden ilginç ticari faaliyet programlarının yarıştığı girişimcilik proje yarışmasında, öğrenciler birinci gelebilmek için ter döktü. Öğrencilerin tek tek projelerinin detaylarını anlattığı yarışmada, jüri üyeleri de soruları ile yarışmacıları zorladı.

Yarışma sonunda ise 'Simagro Jeotermal Topraksız Tarım Şirketi' projesini geliştiren 6 öğrenci, en yüksek puanı alarak birinci oldu. Yarışmada, 'Bumerang Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Geri Dönüşümü' projesi ikinci, 'Temer Enerji Eğitim ve Danışmanlık Şirketi' projesi üçüncü oldu. Öğrencilere, TÜGİAD üyesi firmalarda staj yapma imkanı sağlandı.

Birinci gelen öğrencilere ödülleri 24 Şubat'ta TÜGİAD Şubat ayı toplantısına katılacak olan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı tarafında verilecek.

SANAL PARAYLA ŞİRKET KURUP KARA GEÇİRDİLER
SANAL PARAYLA ŞİRKET KURUP KARA GEÇİRDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:59:05
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 12:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?