3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öğrenciler ölümden döndü

ÖĞRENCİ SERVİSİNDE ÖLÜME RAMAK KALDI

Bursa'da, tali yola giren otomobil sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden öğrenci dolu minibüs, yol kenarındaki ağaca çarparak durabildi. Bu sırada kaldırımda yürüyen bir vatandaş yol kenarındaki ağacın aracı durdurması sayesinde ölümden döndü. Çok sayıda öğrencinin bulunduğu aracın kaza anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Haşim İşcan Caddesi'nde bir öğrenci servisi, yolcu otobüsleri için ayrılan tali yola girmek isterken başka bir araç tarafından sıkıştırıldı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çıkan öğrenci servisi, yol kenarındaki ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracın ön kısmı hurdaya dönerken, minibüsün iş yerlerine girmemesi muhtemel bir faciayı önledi. Kazanın ardından iş yerindeki müşteriler şoka girdi. Ağaç sayesinde ölümden döndüklerini belirten cadde esnafı, korku dolu anlar yaşadıklarını söyledi.

Olay esnasında araç cam filmi satan bir iş yerinin 3 güvenlik kamerasının kayıtta olduğu öğrenildi. Kaza anı saniye saniye kameralara yansırken, bir vatandaşın da ölümden döndüğü ortaya çıktı. Ağacın durdurması sonucu fazla ilerlemeyen minibüsün kaldırımda yürüyen bir vatandaşı ezmekten son anda kurtulduğu görüldü.

 

ÖĞRENCİLER ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Servis aracının içerisinde bulunan çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi ise korku dolu anlar yaşadı. Öğretmenleriyle birlikte okula giden öğrenciler kazanın şokunu üzerlerinden atamadı. Kamera kayıtlarında çevredeki vatandaşların kazanın hemen ardından minibüs içerisindeki öğrencileri dışarıya çıkardığı gözlendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri muhtemel yaralanmalara karşı öğrencileri kontrol etti. Kaza esnasında güvenlik kamerasının kayıtta olduğu Altuncan Cam Film Şirketi'nin sahibi Mustafa Sancak, olayı şu şekilde anlattı:

"İş yerinde çalışıyordum. Bir minibüsün kaldırıma çıktığını gördüm. Sonra büyük bir ses duydum. Hemen iş yerinden çıktım ve araçtaki öğrencileri çıkardım. Ambulansa ve polislere haber verdim. Bu caddede çok sayıda kaza oluyor. Her gün yaralamalı olaya şahit oluyoruz. Mutlaka trafiğin daha güvenli olması için çalışma başlatalım."

Kazanın ardından minibüs bulunduğu yerden kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖĞRENCİ SERVİSİNDE ÖLÜME RAMAK KALDI
ÖĞRENCİ SERVİSİNDE ÖLÜME RAMAK KALDI
ÖĞRENCİ SERVİSİNDE ÖLÜME RAMAK KALDI
ÖĞRENCİ SERVİSİNDE ÖLÜME RAMAK KALDI
ÖĞRENCİ SERVİSİNDE ÖLÜME RAMAK KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 11:15:05
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 11:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?