3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öğrenciler ücretsiz servis istiyor

Bursa'da, nüfusu 40 bini aşan, ancak lise bulunmayan Panayır Mahallesi sakinleri, çocuklarının her gün şehir merkezine ulaşımında büyük masraflar yaptıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nden ücretsiz öğrenci servisi istedi.

Mahalledeki öğrenci velilerini örgütleyen Yalçın Doğru, bin imzalı dilekçeyi, 15 kadar veliyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na sundu.

Panayır Mahallesi'nden her gün 200 lise öğrencisinin şehir merkezindeki okullara minibüs ve otobüs ücreti ödeyerek gelmek mecburiyetinde kaldığını belirten Yalçın Doğru, bu ulaşımın Büyükşehir veya Osmangazi belediyelerinin tahsis edeceği bir otobüs ile ücretsiz olarak yapılmasını istedi.

Mahalle sakinlerinin çocuklarını okula göndermek için ayda 100 liraya yakın ulaşım parası ödediğine dikkat çeken Doğru, eğitim hakkının anayasal bir hak olduğunu, bu konuda yerel yönetimlerin ücretsiz ulaşım imkanı sağlama yetkileri bulunduğunu söyledi.

Lise olmadığı için her gün 10-15 kilometre yol kat ederek şehir merkezindeki okullara gelen gençler, bazen iki vesait kullanmak zorunda kalıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?