2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Öğrenciler yeni okul için yürüdü

ÖĞRENCİLER YENİ OKUL İÇİN YÜRÜDÜ

Bursa'da, Zafer İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, okullarının yıkılıp yeni bir okul yapılması için eylem yaptı.

Dernek ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği yürüyüşte, ellerinde, ''Daha iyi bir gelecek için yeni okul' yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, yeni bir okul yapılması için sloganlar attı. Zafer İlköğretim Okulu önünde toplanan 600 kişiyi aşkın grup adına açıklama yapan Ahmet Akgül, okulun 1958 yılında yapıldığını o günden bu yana da küçük tadilatlarla hizmet verdiğini söyledi. 4 bin metrekare alan üzerinde 3 blok halinde hizmet veren okulun artık gerek fiziksel açıdan da hizmet veremediğini belirten Akgül, "Sınıflarda 40-50 bulunuyor. Okulda ana sınıfı dahil 13 derslik var. Toplam bin 100 öğrenci eğitim görüyor. Elektrik ve su tesisatları çürük. Onarıma rağmen duvarlar artık boya kabul etmiyor'' dedi.

Akgül, geleceğin teminatı çocukların ve onları geleceğe hazırlayan öğretmenlerin daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim yapabilmesi için okulun en kısa sürede yıkılması gerektiğine işaret ederek, ''Zafer İlköğretim Okulu, bölgede 3 mahalleye hizmet veriyor. Ama artık okul kullanılmaz halde" diye konuştu.

Oğlunun Zafer İlköğretim Okulu'nda eğitim gördüğünü belirten Akgül, en az 24 derslikli bir okula ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, ''Mahallede imkanı olan birçok kişi çocuğunu başka okullara gönderiyor. Biz çocuğumuzu başka bir okula göndermek istemiyoruz. Mahallemizin okulunun iyi olmasını istiyoruz" çağrısında bulundu.

ÖĞRENCİLER YENİ OKUL İÇİN YÜRÜDÜ
ÖĞRENCİLER YENİ OKUL İÇİN YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 17:16:05
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 23:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?