3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öğrencilerden anlamlı yardım

Bursanın Yenişehir ilçesinde öğrenciler yoksul vatandaşa yardım etmek için okulda bir sandık oluşturdular. 

Yenişehir Tahirağa İlköğretim Okulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü üyesi öğrencileri boylarından büyük güzelliklere imza atıyorlar. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma sandığından her hafta toplanan para ile pazardan meyve ve sebzeler alan öğrenciler, ayrıca taşımalı eğitim gören öğrencilere verilen yemeklerden kalanları, mahallede bulunan yardıma muhtaç ailelere dağıtıyorlar.
 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğretmenlerinden Yüksel Atila, okulda bir kumbara oluşturduklarını ve bu kumbaraya 
öğretmen ve öğrencilerin harçlıklarından artırdıkları paraları attığını belirterek, “Her salı bu kumbarayı açıyoruz. Ortalama 40-50 YTL para toplanıyor. Bu para ile pazardan meyve ve sebze alıyoruz. Bu meyve ve sebzeler ile yine okulumuza taşımalı sistemle gelen öğrencilere verilen yemekten kalan çok az yemekleri atmak yerine bir tabak da olsa mahallemizde yardıma muhtaç insanlara sıra ile dağıtıyoruz. Dağıtımı bizzat öğrencilerimiz yapıyor. Öğrencilerimiz bu işi büyük bir keyifle yapıyorlar” dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 15:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?