3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öğrencilerden anlamlı ziyaret

Bursa'da, Merinos İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla kendi okullarından mezun olan ve geçen yıl Tunceli'de mayına basarak şehit düşen Samet Akdeniz'in ailesini ziyaret etti.

Merinos İlköğretim Okulu öğrencileri , 2008 yılının Temmuz ayında Tunceli Hozat'ta mayına basarak şehit olan Samet Akdeniz'in ailesini ziyaret etti. Merinos İlköğretim Okulu'ndan mezun olan Akdeniz için, "Şehit Asker" adlı bir şiir yazan minikler, şehidin ailesine Türk bayrağı ve kaptanı olduğu okul takımının resmini taşıyan bir de tişört hediye etti. Öğrencilerin şehit için yazdıkları şiiri okumaları sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Gülçin Akdeniz, "Vatan sağ olsun. Oğlumuzun bu yüce mertebeye ulaşması bize gurur veriyor" dedi.

Baba Salim Akdeniz ise şehit babası olmakla iftihar ettiğini belirtirken, öğrencilerden vatan için canlarını feda etmekten çekinmemelerini istedi.
5-B sınıfı sınıf öğretmeni Kazım Ata, Samet Akdeniz'in mükemmel bir insan olduğunu ifade ederek, "Yanıma gelip takıma girmek istediğini söyledi. Daha sonra takımın kaptanı oldu" dedi.

Ziyaretin ardından Türk bayrağını dalgalandıran minikler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyerek şehit ailesine destek verdi. Ziyaretin ardından öğrenciler, baba Akdeniz'in elini öperek acılı ve gururlu aileye veda etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?