4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Öğrencilerden coşkulu karşılama

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve futbolcu Mustafa Sarp, Ali Osman Sönmez Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen panelde, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Bursaspor'da bütünlüğün sağlanamadığı için başarının gelmediğini söyleyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, kenetlenme olmazsa 45 sene daha başarının gelmeyeceğini söyledi.
Türkiye Futbol Adamları Derneği, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ve Osmangazi Belediyespor tarafından Ali Osman Sönmez Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Yeşil-beyazlı futbolcu Mustafa Sarp konuşmacı olarak katıldı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Sarp, salona tezahüratlar eşliğinde girdi.

Bursaspor'a gönül verenlerin daha büyük başarıları hak ettiğini belirten Sağlam, "Bursa ile ilgili benim değil Türkiye'nin bakış açısı çok farklı. Şehirde bütünlük sağlanamadığı için başarı gelmemiş. Başarıyı getirecek unsuru iyi tahlil etmeli ve bundan sonrası için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bu sağlanırsa başarı elde edilecektir. Bu iyi yönetim, iyi teknik kadrolar ile olmuyor. Herkes görevini yerine getirmeli. Şehrin ileri gelenleri, taraftar ve halk birliktelikle sahip çıkmalı. 45 yılda bir şey olmamış, 45 yıl daha kenetlenme sağlanmazsa başarı olmaz. Gelecek adına umutluyum. Hep beraber bu mutlukları,
başarıları yakalayacağız" diye konuştu.

Şampiyonluk için iyi planlamanın iyi yapılması gerektiğini hatırlatan Sağlam, "Kendimizle yüzleşmeliyiz. Biz şampiyonluktan söz edeceksek bu cümleyi çok iyi doldurmalıyız. Bunun içi doldurmazsak hayal olur, sıkıntı olur. Şampiyonluk hedefi koyacaksak 3 yıllık dönemin içini çok iyi doldurmalıyız. İşler ne kadar iyi olursa olsun muhalefet çıkacaktır. Bursa'da oluşacak bütünlük bunu yok eder" ifadelerini kullandı.

"9 MAÇTA 27 PUAN ALMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"
"Bursaspor'un hedefi nedir ?" sorusuna Sağlam, "Geldiğimizde 9. sıradaydık, basamakları sırayla çıktık ve 6. sıradayız. Şimdi ise 5. sıraya nasıl yükseliriz, onun hesabını yapıyoruz. 9 maçımız var. 27 puanı almak için mücadele edeceğiz. Bunun kaçını alırız zaman gösterecek" şeklinde cevap verdi.
Yıldız oyuncuların hep başka takımlara gitmek istediğinin hatırlatılması üzerine ise Sağlam, "Futbolcuya takım 3 lira teklif veriyorsa, siz de 2 lira verin ki kalsın. Siz 3 liralık oyuncuyu 1 liraya tutmaya çalışıyorsanız, o zaman duygusallık, profesyonellik olmaz" ifadelerini kullandı.

Genç ve yaşlı teknik direktörlerin arasındaki farkla ilgili olarak ise Sağlam, "Yaşın ilerlemesi tecrübe, genç olması dinamizm demek" dedi.
Tecrübeli futbolcu Mustafa Sarp ise, "Sizi Bursa'ya Bülent Korkmaz getirdi. Şimdi çağırsa gider misiniz ?" şeklindeki soruya, "Trasfer dönemi futbolcular için en sıkıntılı dönem. Benim dışımda yazılmış şeyler. Transfer için birçok seçenek var. Sadece teknik direktör veya para seçme şansınız yok. Ben Erciyesspor'da oynarken 2 kere Bursaspor ile karşılaştık ve ikisinde de taraftara şaşkınlıkla bakıyorduk. Şimdi Bursaspor'da oynuyorum. Bana Bülent Korkmaz çağırınca gider diyorlar, beni futbolcu Samet Aybaba'dır, öyle olsa onun yanına giderdim. Beni Süper Lig'e çıkartan Samet Aybaba'dır. Samet Aybaba çağırdığı zaman gitmem mi gerekiyor ?" cevabını verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 19:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?