4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Öğrencilerden oturma eylemi

Bursa'da Uludağ Üniversitesi öğrencileri, Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) açıkladığı harç zamlarını protesto ederek oturma eylemi yaptı. Öğrencilerin eylemi 24 saat sürecek.

Bursa Orhangazi Parkı'nda oturma eylemi yapan öğrenci grubu, YÖK'ün açıkladığı harç zamlarını sloganlarla protesto etti. Öğrenciler, "Harç zamlarını kabul etmiyoruz", "Müşteri değil, öğrenciyiz", "Meclis açılsın, zamlar geri alınsın" yazılı pankart açtı.

Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği'nde okuyan Nergis Çiçek, üniversite öğrenci katkı paylarında artış olduğunu söyledi. Birinci öğretim için yüzde 8 olarak belirlenen artışın ikinci öğretim için yüzde 100 olduğunu ifade eden Çiçek, "Yüksek öğretimde 10 binlerce öğrenciyi ilgilendiren bu zamlar bizleri mağdur etmiştir. 24 saat eylemi yapacağız. Bu zamlar sebebiyle üniversiteyi bırakmak zorunda kalacağız. Arkadaşlar okula devam edemiyor. Tek kurtuluş bu zamların geri çekilmesi. Eğitim gün geçtikçe paralı hale geliyor. 'Parası olmayan okumasın' mantığı ilerliyor.

Üniversitelerimizde eğitim kalitesi iyi değil. Harçlar yüzünden üniversiteye devam edemez hale geldik. Bu yüzden 24 saatlik öğrenci gruplarından arkadaşlarımızla oturma eylemi yapacağız. Ben ikinci öğretim Makine Mühendisliği Bölümü'nde okuyorum. Daha evvel harç parası olarak bin 400 TL öderken, bu yıl 2 bin 900 TL ödeyeceğim" dedi.

Öğrenciler, oturma eylemi sırasında YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı ve kızını canlandırdı. "Kızım, senin bu eylemcilerin arasında ne işin var? Ben senin harç parana kıyak geçerim" diyen öğrenciye, Özcan'ın kızını canlandıran öğrencinin tepkisi sert oldu. Öğrencilerin oturma eylemine bugün son vermesi bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 13:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?