3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öğrencilere 155 semineri

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje kapsamında ilçedeki okullarda polis birimleri ve bu birimlerin yürüttükleri faaliyetler anlatılarak öğrencilerin bilgilendirilmesi sağlanıyor.

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin her gün bir okulda verdiği seminerlerde haber merkezi ve 155 polis imdat telefonunun önemi, bütün hatlardan ücretsiz olarak aranabildiği, bu arama kayıtlarında gizliliğin esas olduğu, boş yere meşgul edilen polis imdat telefonlarının başkalarının güvenliğini tehlikeye sokabileceği, 155 Polis İmdat'a aktarılan her bilginin doğru kabul edildiği ve bir ekip tarafından mutlaka sonuçlandırıldığı anlatılıyor.

GPS SİSTEMİNİ TANIYAN ÖĞRENCİLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

Asayiş Ekipler Amirliğine bağlı olarak görev yapan resmi ekiplerin de anlatıldığı seminerde öğrencilere kullanılan GPS sistemi anlatıldı. Sistem sayesinde uydu aracılığı ile ekiplerin bulundukları yerlerin digital harita üzerinde rahatlıkla görülerek olay yerine en yakın ekibin en hızlı şekilde gönderildiğini öğrenen öğrenciler şaşkına döndü.

"OLAY YERİNDEKİ DELİLLERİ KORUYUN"

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nün faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıda liseli öğrencilere, olay yerlerinde suç aleti telefon, sigara izmariti, saç, kan, parmak izi gibi her türlü delili toplayarak olayları gerçekleştirenleri tespit etmeye çalışıldığı öğretildi. Polis ekipleri, olay yerindeki delillere polis gelinceye kadar el sürülmemesini istedi.

İlçedeki okulların tamamında bu çalışmayı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Arif Bozdemir, "Polis birimlerinin ve faliyetlerinin ilk ağızdan ve doğru olarak tanıtılması, şehrin daha güvenli hale gelmesine katkı sağlayacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 11:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?