2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Öğrencilere yangın ve kurtarma bilinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 84. İtfaiye Haftası faaliyetleri çerçevesinde Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen yangın ve kurtarma tatbikatı, öğrencilere heyecanlı dakikalar yaşattı. 

İtfaiye teşkilatı, Bursa'nın çeşitli okullarında gerçekleştireceği yangın ve kurtarma tatbikatlarının ilkini Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde yaptı. Öğrencilerin ilgiyle izlediği tatbikat 4 aşamada gerçekleştirildi. 'Yangın nedir?', 'Yangınla karşılaşan kişiler nasıl davranmalıdır?' ve 'Doğru ihbar nasıl yapılmalıdır?' gibi konulara değinen itfaiyeciler, 42 metrelik merdivenle yaralı kurtarma tatbikatı da yaptı. Tophane Endüstri Meslek Lisesi Arama Kurtarma (TEMAK) ekibinin de katıldığı tatbikat sırasında, yangınlarda ve doğal afetlerde kullanılan, arama kurtarma aracındaki malzemeler öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tatbikatın son aşamasında yapılan temsili yangın söndürme uygulaması öğrenciler kadar öğretmenlerin de dikkatini çekti. 

İtfaiye teşkilatı ayrıca, hafta boyunca Gürsu Çok Programlı Yıldız Teknik Lisesi ve Mudanya 12 Eylül İlköğretim Okulu, Kestel Çimento Endüstri Meslek Lisesi, Osmangazi İlçesi Eğitim Vadisi ile Bağlarbaşı İnönü ve Gazi İlköğretim okullarında da gerçekleştirecek. 

Bu arada Şehreküstü Meydanı'nda kurulan İtfaiye Standı'nda da vatandaşlar İtfaiye Teşkilatı hakkında bilgilendirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 17:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?