3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öğrencilerin Bilim Şenliği heyecanı

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen “Fen ve Teknoloji ve Matematik Bilim Şenliği” sergisi törenle açıldı.

Merinos Kongre Kültür Merkezi'ndeki şenliğin açılış törenine Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel ve Adnan Kayık, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, dünyanın çok hızlı bir değişim sürecine girdiğini ifade ederek, “Bilgi toplumunun temelini oluşturan eğitim, günümüzde yeni bir yer, güç ve değer kazanmıştır. İçinde bulunduğumuz bilgi ve ileri teknoloji çağında doğal olarak insanların sahip olduğu eğitimin niteliği, o ülkenin gelişmişlik düzeyini belirleyen ölçüsü olmuştur. Hedef bellidir. Çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak, hatta bu seviyenin üstüne çıkmaktır. Önümüzde böyle bir hedef dururken ve dünya bilim ve teknoloji alanında hızla ve hiç durmaksızın gelişip değişmekte iken; ülkemiz, bu değişim sürecinin dışında kalmayacaktır ve kalamaz.”dedi.

Vali Yardımcısı Adnan Kayık, öğrencilerin zihinlerinde canlandırdıklarını, bilim şenliğinde sergilediklerini, ilk defa yapılan şenliğin devam etmesi gerektiğini belirtti. etti.

Törenin ardından sergi alanına geçen protokol heyeti, sergilenen tüm projeleri tek tek gezerek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Bilim Şenliğinde Fen ve Teknoloji alanında 69, Matematik alanında 31 olmak üzere toplam yüz proje sergileniyor. Şenlik 8 Mayıs Cuma günü akşamı sona erecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?