3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öğrencilerin tatilde havuz keyfi

Osmangazi Belediyesi, yarıyıl tatili dolayısıyla öğrenciler için yoğunlaştırılmış yüzme kursları açtı.

Osmangazi'ye 4 yarı olimpik yüzme havuzu kazandırarak başta çocuklar ve gençler olmak üzere her kesimden insanı havuz keyfi ve su sporlarıyla tanıştıran Osmangazi Belediyesi, öğrencileri unutmadı.

Önümüzdeki 2 haftalık yarıyıl tatilini dikkate alarak 15 günlük yoğunlaştırılmış yüzme kursları düzenleyen Osmangazi Belediyesi, gençlerin hem yoğun geçen eğitim öğretim döneminin stresini atmasını hem de spor yaparak eğlenmesini sağlayacak. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, gençler için iyi bir spor altyapısı oluşturduklarına dikkat çekti.

Önümüzdeki yarıyıl tatili nedeniyle velilere de seslenen Başkan Altepe, "Bu kentin gençleri yıllarca belli başlı spor tesislerine mahkum kaldı. Ama artık birbirinden güzel spor tesislerimiz var. Gençlerimiz boş zamanlarını buralarda değerlendirsin. Aileler de çocuklarını buralara yönlendirsin" dedi.

Son 5 yıl içinde Osmangazi'de, 24 futbol voleybol ve basketbol sahalarından oluşan tesis, 4 yarı olimpik yüzme havuzu, 2 kapalı spor salonu ve bir de su kayağı tesisi olmak üzere toplam 31 spor tesisi hizmete sunduklarını kaydeden Altepe, "Tüm tesisler gençlerle dolup taşıyor. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Gençlerimiz hem kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyorlar, hem de spor yapıyorlar. Şimdiden binlerce sporcu gencimiz yetişti. Birkaç yıl sonra her branşta Türkiye ve Avrupa dereceleri alacak gençlerimiz yetişecek" diye konuştu.

Altepe, 15 günlük sömestri tatili dolayısıyla düzenledikleri yüzme kurslarıyla ilgili olarak, "Okula giden çocuklarımız, gençlerimiz yoğun bir okul programından sonra 15 günlük sömestre tatiline giriyorlar. Gençlerimizi düşünerek, Osmangazi Belediyespor Kulübümüz bünyesinde bu 15 günlük tatil programında hızlandırılmış yüzme programı hazırladık. Yenikaraman Yarıolimpik Yüzme Havuzu'nda, 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında uzman antrenörlerimiz gözetiminde salı, çarşamba, perşembe, cuma olmak üzere haftanın 4 günü, 2 haftalık hızlandırılmış bir eğitim programı gerçekleştirilecektir. Hedefimiz, çocuklarımızın tatilini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak hem fiziksel hem ruhsal gelişimlerini sağlayarak, ülkemizi her konuda kalkındıracak bireyler yetiştirmektir" diye kaydetti.

Yüzme havuzlarının açılıp kapanabilir özelliği dolayısıyla 4 mevsim kullanıma uygun olduğunu da bildiren Altepe, ısıtma sistemi sayesinde kış ortasında bile havuz keyfi yaşandığını bildirdi.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi (224) 245 45 01 numaralı telefondan veya www.osmangazibelediyespor.org adresinden alınabilir.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 12:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?