3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öğretmenler Karagöz'ü sevdirecek

ÖĞRETMENLER KARAGÖZ'Ü SEVDİRECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle çocuklara gölge oyununu sevdirmek için Bursa'da öğretmenlere Karagöz dersi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nın (EARGED) 'ilköğretim okullarında sanata teşvik' seminerine, Bursa'da 22 danışman öğretmen katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun desteğiyle hayata geçen proje kapsamında Karagöz ustalarından eğitim alan öğretmenler, 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan Karagöz ekipleri kuracak. Öğrencilerin hazırladıkları metinler doğrultusunda Karagöz gösterilerinde rehberlik görevini üstlenecek öğretmenler, gölge oyunu olan Karagöz'ün öğrencilere benimsetilmesini sağlayacak. Pilot il seçilen Bursa'da, bu proje 2010 Haziran ayına kadar devam edecek.

09-13 Kasım tarihleri arasında Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen seminerde Karagöz ustalarından bilgi alan öğretmenler, ayrıca Karagöz oynatmayı da öğrendi. EARGED'de görevli Dr. Serap Akcaoğlu Saydım'ın başkanlığını yaptığı seminerde Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selcan Gürçayır, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Metin Ekici, Hayali Nevzat Çiftçi öğretmenlere eğitim verdi. Eğitim sonunda öğretmenlere sertifikaları verildi.

ÖĞRETMENLER KARAGÖZ'Ü SEVDİRECEK
ÖĞRETMENLER KARAGÖZ'Ü SEVDİRECEK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 12:43:01
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 15:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?