4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Öğretmenlere doğal afet semineri

Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi kapsamında, Kızılay Bursa Şubesi tarafından Faik Çelik Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi öğretmenlerine doğal afet semineri verildi.

Faik Çelik Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi konferans salonunda, afetlerin zararlarını azaltmak, afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla düzenlenen seminere öğretmenler katıldı. Halkla İlişkiler ve Eğitim Koordinatörü Zeynep Erdoğan tarafından verilen seminer kapsamında öğretmenlere projenin hedefleri, toplum liderleri ve toplumun iştiraki, afetlerde toplum liderlerinin rol ve sorumlulukları anlatıldı. Yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması için okullarda tehlike oluşturabilecek eşyaların doğru malzemeyle ve doğru şekilde sabitlenmesinin önemini anlatan Erdoğan, güvenli davranış ilkeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Sivil Savunma Kulübü Öğretmeni Ziya Özkan ise, "Acil yardım teşkilatı ve planlama esaslarına dair yönetmelik hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalıyız. Çevremizdeki insanları afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılacakları hakkında bilgilendirmemiz hayati önem taşıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 12:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?