4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Öğretmenlere domuz gribi semineri

ÖĞRETMENLERE DOMUZ GRİBİ DERSİ

Dünyayı sarsan domuz gribi virüsüne karşı alınması gereken tedbirler Bursa'daki öğretmenlere anlatıldı. Virüsten korunmanın en etkili yolunun uzaktan selamlaşma olduğu belirtildi. Seminerler sayesinde okullara kadar sıçrayan virüs hakkında Bursa'daki 500 bin öğrenci ile velilerinin bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenlere yönelik düzenlediği domuz gribi seminerleri başladı. Okullara da sıçrayan domuz gribi virüsü BTSO Eğitim Vadisi'nde masaya yatırıldı. Seminere Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık İşleri Şube Müdürü Osman Ünal, öğrencilere örnek olmak için, can ciğer dostlarıyla tokalaşmadığını söyledi.

Domuz gribine karşı asıl riskin Aralık ayında görülmesinin beklendiğini ifade eden Ünal, "Bu hastalıktan diğer hastalıklarda olduğu gibi tedbir aldığımız takdirde kurtuluruz. Bu hastalık lokal yerlerde değil, tüm dünya ülkelerinde yayılabileceği düşünülen çok önemli bir hastalık. Bunun bilinmesi gerekir. Ben bugün, can ciğer arkadaşlarımla tokalaşıp öpüşmedim. Bizler örnek olmamız lazım. Maske takmamız, kapı koluna, tırabzan, otobüsler ve toplu yaşanan her yerde dokunduğumuz onca şeyden sonra ellerimizi yıkamalıyız. Rahatsızlandığımızda ise hemen doktora gitmeliyiz. Devamlı elimizi yıkamalı, herkesle haşır neşir olmamalıyız" diye tavsiyelerde bulundu.

Türkiye'nin, gribi en ucuz atlatacak ülkelerin başında geldiğini belirten Ünal, "Eğitmenlerimiz bugün Osmangazi Yıldırım Nilüfer ve Gürsu'daki öğretmenlere hastalık hakkında bilgi verdi. Bugünden itibaren 6 Ekim'e kadar her okuldan en azından bir öğretmen bu konuda bilgilendirilecek. Sonra da bu öğretmenler 500 bin civarındaki öğrenci ve bunların velilerine eğitim verecek" diye konuştu.

Bursa'daki tüm öğretmenleri domuz gribine karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirecek olan Gürsu Sağlık Meslek Lisesi Laboratuar Öğretmeni Özlem Tunç ise öğretmenlerin kimseyle tokalaşmamasını istedi. Virüsten korunmanın en etkili yolunun her zaman elleri yıkamak olduğunu belirten Tunç, "Öğretmenler öğrencilere sık sık ellerini yıkamaları konusunda ikazlarda bulunacak. Temas yerine uzaktan selamlaşmak gerektiğini hatırlatacağız. Hasta kişilerin okula ve işe gitmeyerek virüsün yayılmasının önüne geçilmesini sağlamaya çalışacağız" dedi.

29 ve 30 Ekim tarihlerinde okullarda hijyen konusunda dezenfekte işlemlerinin başlayacağını hatırlatan Tunç, bunun daha sonra düzenli hale getirileceğini hatırlattı.

ÖĞRETMENLERE DOMUZ GRİBİ DERSİ
ÖĞRETMENLERE DOMUZ GRİBİ DERSİ
ÖĞRETMENLERE DOMUZ GRİBİ DERSİ
ÖĞRETMENLERE DOMUZ GRİBİ DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 13:37:00
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 14:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?