6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Öğretmenlerin gözü bakanda

ÖĞRETMENLER BAKANIN MÜJDESİNİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYOR

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun eşlerinin bulunduğu ilde kadro olmaması sebebiyle atanmayan öğretmenlerin sıkıntılarının çözülmesi için verdiği talimatın önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde yerine getirilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eşlerinin bulunduğu ilde görev yapamayan öğretmenlerin sıkıntısını çözdü. Bakan Nimet Çubukçu, kadrosu olan her öğretmenin eşinin bulunduğu ile tayin edilmesi için talimat verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, eş durumu sebebiyle tayin isteyen kadrolu veya sözleşmeli öğretmenlerin bu kararın uygulanmasını merakla beklediğini ifade etti. Parçalanmış öğretmen ailelerinin tekrar bir araya getirilmesi için tayin meselesinin

bir an önce halledilmesi gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, "Bakan Çubukçu'nun talimatı güzel bir adım. Ama bunun bir an önce uygulanması lazım. Şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir düzenleme yapılmadı. Parçalanmış aileler eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştılar. Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin eş durumu sebebiyle çıkan tayin meselesinin çözüme kavuşması önemli. Bakan Çubukçu'nun bir talimatı var. Ama bu lafta kalmamalı, yeni eğitim ve öğretim döneminde böyle bir sıkıntı bulunmaması gerekir" dedi.

Bütün öğretmenlerin bundan yararlanması gerektiğini kaydeden Türkoğlu, eşinden ayrı ilde görev yapan öğretmenlerin bakanın talimatının yerine getirilmesini sabırsızlıkla beklediğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 14:46:04
Güncelleme :24 Temmuz 2010 Cumartesi 15:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?