6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

OİB'e TBMM Üstün Hizmet Ödülü

OİB, TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜNÜ ALDI

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'ye ekonomik ve sosyal alandaki katkılarından dolayı Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'ne (OİB), 'TBMM Üstün Hizmet Ödülü' verdi.

"OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi" projesiyle ödül aldıklarını hatırlatan OİB Başkanı Orhan Sabuncu, "Bu ödülle motivasyonumuz arttı. Önümüzdeki öğretim döneminde eğitime başlayacak okulumuzla endüstrimizin nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılayacağız" dedi.

"Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi" projesiyle eğitime sağlayacağı katkılardan dolayı "2010 Yılı TBMM Üstün Hizmet Ödülü" alan OİB, sosyal sorumluluk projesi alanında örnek gösterilen kurumlardan biri oldu. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in elinden aldıkları ödülün kendilerini motive ettiğini ve bundan böyle nitelikli insan gücüyle sektörlerinde daha gülcü olacaklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin başarılı kurumlara verdiği üstün hizmet ödülleri sahiplerini buldu. OİB'in de aralarında bulunduğu kişi ve kurumlara ödüllerini TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin verirken, düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı. TBMM Başkanı Şahin'in elinden ödülünü alan OİB Başkanı Sabuncu, okul projelerinin Türkiye'de kendi alanında bir ilk olduğunu ve sosyal sorumluluk alanında örnek gösterilen bir değer olduğunu söyledi. 'Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Eylül ayında hizmete gireceğini aktaran Sabuncu, otomotiv sektörüne nitelikli işgücü yetiştirmede çok büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Sabuncu, "İhracat şampiyonu, istihdama önemli katkılar sağlayan, teknoloji geliştiren sektörümüze pozitif katkı sağlayacak yeni okulumuzla gençlerimizi de doğru yönlendirmiş olacağız. Şimdi TBMM Üstün Hizmet Ödülü ile de övgüye değer görülen bu okul ile ne kadar doğru bir projeye imza attığımızı görüyorum" dedi.

Nitelikli gençlerle sektörlerinin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını, 2023 yılında 4 milyon adet üretim, 3 milyon adet ihracat ve 75 milyar dolarlık ihracat geliri ve ayrıca yeni teknolojiler hedefinin eğitime önem verilmesiyle yakalanabileceğinin altını çizen Sabuncu, "Otomotiv endüstrisini eğitimli gençlerimizle birlikte geliştireceğiz ve sektörümüzü bir üst lige taşıyacağız" dedi.

720 öğrenci kapasiteli, 24 derslikli okul, 21 bin 760 metrekare araziye kurulu olup, fizik kimya ve biyoloji laboratuarları, 6 adet atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 560 kişilik çok amaçlı salon ve 4 daireli lojmandan oluşan bir eğitim kompleksi olarak tasarlandı.

"Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi" adıyla kurulacak ve kendi alanında Türkiye'nin ilk ve tek eğitim kurumu olacak okulda, Bilişim Teknolojileri, Elektrik - Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi olmak üzere 6 programda eğitim verilmesi planlanıyor.

OİB, TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜNÜ ALDI
OİB, TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜNÜ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 15:42:05
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 19:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?