6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Okul bahçesi meyve bahçesi oldu

OKUL BAHÇESİ MEYVE BAHÇESİ OLDU

Bursa'da çocukların doğayla iç içe büyümelerini hedefleyen proje kapsamında, ilköğretim okulu öğrencileri okul bahçelerini meyve bahçesine dönüştürdü. Çitleri geri dönüşüm malzemelerinden yapılan bahçede minik öğrenciler ileride meyvelerini yiyecekleri fidanları toprakla buluşturdu.

Cappy'nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Merkezi'yle (AÇAM) ortaklaşa yürüttüğü, "Çocukların Meyve Bahçeleri" projesinin 6. durağı Bursa oldu. 7 ilde 70 okulda gerçekleştirilecek proje kapsamında, Bursa'daki 10 okulun bahçesine meyve fidanları dikildi.

BTSO Eğitim Vadisi'ndeki Sait Ete İlköğretim Okulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterileriyle renklenen törene; Vali Yardımcısı Selman Yenigün, Milli Eğitim Şube Müdürü Leyla Ertuğrul Oflaz, ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gençel, Coca-Cola Marka İletişim Müdürü Dilge Berktaş, Okul Müdürü Mahmut Porsuk, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Eğitim alanında her faaliyetin çok önemli olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Selman Yenigün, "Öğrencilerimizin sadece teorik bilgi almalarının yeterli olmadığı bir gerçektir. Bu tür uygulamalarla her şey daha anlamlı ve unutulmaz olacaktır. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz diktikleri fidanların meyvelerini yine kendileri yiyecek. Şehir merkezlerindeki pek çok evladımız meyvenin nasıl yetiştiğini bilmiyor. Bu proje sayesinde artık öğrencilerimiz her meyveyi tanıyacak. Böyle yararlı bir projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Coca-Cola Marka İletişim Müdürü Dilge Berktaş, Cappy'nin geçen yıl pilot olarak başlattığı ve bu yıl tüm ülkeye yayılan projenin hedefininin şehirlerde yaşayan çocuklara ekolojik hayatı tanıtmak olduğunu söyledi. Berktaş, "Maksadımız çocukların doğayla barışık yetişmesine katkıda bulunmak için toprakla haşır neşir olmalarını, bitki, ağaç türlerini yakından tanımalarını sağlamak. Biz Cappy olarak çocuklarımızın meyve ağaçları ve çeşitli bitkilerle dolu bir bahçede oynamalarını istiyoruz. Çocukların böylece doğayla bütün olmayı hayat tarzı olarak benimseyeceklerine inanıyoruz" diye konuştu.

İlkokul birinci sınıf öğrencisinin mezun olana kadar diktiği ağacın meyvelerini toplamanın müthiş hazzını yaşayacağını kaydeden Berktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sait Eke İlköğretim Okulu'nun yanı sıra Bursa'daki 9 ilköğretim okulunun daha bahçesini meyve bahçesine dönüştürüyoruz. Nisan ayından bu yana Antalya, Adana, İzmir, Gaziantep ve İstanbul'da 10'ar okulda meyve bahçesi kurduk. Bu hafta ise Bursa'daki 10 okulu öğrencilerle birlikte meyve bahçeleriyle donattık. Son olarak Ankara'da da yapacağımız etkinlikle 7 ilde toplam 70 okulda meyve bahçesi kurmuş olacağız."

Konuşmaların ardından öğrenciler protokol üyeleriyle birlikte meyve fidanlarının dikimine geçti. Çitleri Tetra Pak içecek karton ambalajlarının geri dönüşümü ile oluşturulan parkta minikler fidan dikti. Minik ellerine minik küreklerini alan öğrenciler; erik, vişne, şeftali, elma, armut, ayva, kiraz ve badem fidanlarını toprakla buluşturdu. Proje kapsamında Bursa'da 10 okulda toplam 354 adet fidan dikildi.

OKUL BAHÇESİ MEYVE BAHÇESİ OLDU
OKUL BAHÇESİ MEYVE BAHÇESİ OLDU
OKUL BAHÇESİ MEYVE BAHÇESİ OLDU
OKUL BAHÇESİ MEYVE BAHÇESİ OLDU
OKUL BAHÇESİ MEYVE BAHÇESİ OLDU
OKUL BAHÇESİ MEYVE BAHÇESİ OLDU
OKUL BAHÇESİ MEYVE BAHÇESİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 14:00:04
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 15:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?