6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Okul bitmedi başka okula!

DEPREM İNŞAATI BİTMEYİNCE BALIK İSTİFİ BAŞKA OKULA TAŞINDILAR

Bursa'da, deprem dayanıklılığına uymadığı için Ağustos ayında güçlendirme çalışması başlatılan ilköğretim okulundaki öğrenciler 2010-2011 eğitim öğretim yılının başladığı gün otobüslerle başka okula nakledildi. Karga tulumba belediye otobüslerine bindirilen öğrenciler iki ay boyunca çile çekmek zorunda kalacak.

Yaz tatilinin bitmesiyle bugün çalan ders zili bazı öğrenciler için sıkıntıları da beraberinde getirdi. 17 Ağustos depreminin ardından riskli olarak görülen ancak uzun süre eğitimin devam ettiği Yıldırım ilçesi Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda güçlendirme çalışmaları Ağustos ayında başladı. Tamiratı yetişmeyen okulda eğitim gören bin 500 öğrenci, otobüslere bindirilerek 75. Yıl İlköğretim Okulu'na nakledildi. Karga tulumba otobüslere bindirilen öğrencileri velileri asker gibi uğurladı.

VELİLER VE ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Okulda eğitim gören öğrencilerin bazıları taşımalı eğitimden memnun kalırken, orta derecede sınıfa giden öğrenciler ise tepki gösterdi. Başka bir okula gitmek istemediklerini kaydeden öğrenciler, "Yaz ayında bu çalışmanın bitmesi gerekiyordu. Birilerinin ihmalini biz ödemek zorunda değiliz" dedi.

Öğrenci velileri adına yapılan açıklamada, okulların açılmasına bir ay kala çalışmanın başladığına dikkat çekilerek, "Okulumuzun sağlam olması her açıdan iyi ama bunun zamanında bitirilmesi gerekiyordu. Bu öğrenciler her gün 5 kilometre uzaklıktaki okula nasıl gidip gelecekler" denildi.

BÜYÜK BİR PLANSIZLIK YAPILMIŞ

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, büyük bir plansızlık ve yanlış uygulama ile sıkıntıların ortaya çıktığını söyledi. Teslim tarihinin Kasım ayı olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, "Otobüslerle öğrencileri taşımak ve eğitim öğretimi yürütmek mümkün değil. Yaz içinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesi gerekiyordu. Öğrenciler veliler perişan oluyor. Öğretmene bir sınıf zimmetlenerek otobüslerle götürülmesi ile bir sorumluluk yüklenmektedir. İnşaata daha erken başlanmalı veya okul tatil edilmeliydi. Sorumlular kamuoyuna hesap versin. Öğrencilerin taşınması konusundaki kararın gözden geçirilmesi lazım" diye konuştu.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel ise, binaların güçlendirilmesi için valiliğin ihale yaptığını belirterek şunları söyledi: "İnşaat süresi bitmediği için teslim edilemedi. Biz de ilçe olarak valiliğin ve il müdürlüğünün bilgisi dahilinde 24 derslikli okulu taşıma kararı aldık. Ders bittikden sonra öğrencileri yeniden aldığımız yere bırakacağız. Bu, okulun bize teslim edilmesiyle sona erecek. Alt kattan itibaren boya işlerine başlandı. Üst katta bazı sıkıntılarımız var. Bu konu

Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün vermiş olduğu günde inşaatın bitmesine bağlı. Her yerde bir takım aksaklıklar oluyor. Bu sıkıntı sona erecektir. Öğretmen arkadaşlarımızın nezaretinde öğrencilerimiz oraya gidip gelecek."

Okul yetkilileri ise röportaj yapmak isteyen öğrencilere izin vermedi. Otobüslere karga tulumba bindirilen öğrenciler 75. Yıl İlköğretim Okulu'na götürüldü.

DEPREM İNŞAATI BİTMEYİNCE BALIK İSTİFİ BAŞKA OKULA TAŞINDILAR
DEPREM İNŞAATI BİTMEYİNCE BALIK İSTİFİ BAŞKA OKULA TAŞINDILAR
DEPREM İNŞAATI BİTMEYİNCE BALIK İSTİFİ BAŞKA OKULA TAŞINDILAR
DEPREM İNŞAATI BİTMEYİNCE BALIK İSTİFİ BAŞKA OKULA TAŞINDILAR
DEPREM İNŞAATI BİTMEYİNCE BALIK İSTİFİ BAŞKA OKULA TAŞINDILAR
DEPREM İNŞAATI BİTMEYİNCE BALIK İSTİFİ BAŞKA OKULA TAŞINDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 11:12:02
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 14:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ufuk Can IP: 212.156.58.xxx Tarih : 21.09.2010 15:37:16

Saçma sapan herşeye para toplanan bu okulda öğretmenlerinde öğrencilere davranışları hiç hoş değil..Milli Eğitim Bakanlığının bu okula bir an önce el atması gerekirse müfettiş göndermesi şart..