4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Okul önlerinde sağlıksız beslenme

Bursa Kantinciler Odası Başkanı Yücel Okutan, okul önlerinde sağlıksız gıda maddeleri satan seyyar satıcıların denetlenmemesinden şikayet etti.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Okutan, nisan ayında İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında alınan karara rağmen, okul önlerindeki kaçak ve seyyar satıcılarla ilgili hiçbir işlem yapılmadığını söyledi. 457 bin öğrenci ve 20 bin öğretmene hizmet verdiklerini kaydeden Okutan, okul kantinlerinin düzenli olarak denetlendiğini, buna rağmen seyyar satıcı ve büfelerin görmezden gelindiğini belirtti.

Okutan, "12.03.2009 tarihli İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, belediyeler ve emniyet yetkililerinden oluşan komisyon kurulup, tüm okul kantinleri, seyyar, kaçak ve ruhsatsız çalışan işyerlerinin denetlenmesi ve engellenmesi kararı alınmıştı. Ancak uygulama böyle olmadı. Biz sürekli denetlenirken, seyyar satıcı ve büfeler görmezden gelindi" dedi.

Okutan, yetkililere seslenerek, okul çevresi ve önlerindeki satıcıların denetlenmesi için harekete geçmelerini istedi. Bu satıcıların öğrencilere sattığı gıdaların nerede ve ne şekilde üretildiğinin belli olmadığına dikkat çeken Okutan şunları söyledi:
"Hiçbir okul kantininde tarım ve sağlık bakanlıklarının üretim izni olmayan mamul satılmamaktadır. Okul çevreleri 300 metre özel alan ilan edilmeli, seyyar satıcılar başta olmak üzere öğrencileri okul dışına sevk edecek işletmelere izin verilmemelidir. Okul kapılarında güvenlik elemanı bulundurulmalı, çocuklarımıza zarar verecek şahıslar denetim altına alınmalıdır".

Son olarak okul önlerinde düzenlenen kermeslere de dikkat çeken Okutan, bu kermeslerde açıkta yiyecek, içecek satılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti. Okutan, toplantının ardından öğrenci sağlığını olumsuz etkileyen satıcılarla ilgili çekilen görüntüleri izletti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 13:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?