3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Okul servisi sürücülerine seminer

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, her gün binlerce can taşıyan okul servisi sürücülerine uyalması gereken kuralları anlattı. 

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESOB) binasında düzenlenen seminere çok sayıda servis sürücüsü katıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amiri Komser Salih Karaman sürücüleri uyararak tavsiyelerde bulundu. Kendi babasının da kamyon şoförü olduğunu belirten Karaman, "Bilindiği gibi okul servis araçları, çocuklarımızın kısa zamanda okula gidip dönmelerini sağlayarak hayatımızı kolaşlaştırıyor ve bize oldukça zaman kazandırıyor. Bu yüzden hayatımızdaki yeri oldukça mühim. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızın servis araçları ile güvenli bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlanması için bu araçların doğru bir şekilde kullanılması ve trafik kurallarına harfiyen riayet edilmesini gerektirmektedir. Araçların arkasında yazan 'Okul Taşıtı' ifadesini hepiniz biliyorsunuz. Bu okul servisinin kara yolundaki diğer araçlar tarafından kolayca tanınmasını sağlamak içindir. Bu araçları gören diğer sürücüler daha dikkatli davranarak öğrencilerin güven içinde inip binmesine yardımcı olurlar. Ayrıca servis aracı gerçek bir okul taşıtı olmalı ve bir okul taşıtının bütün özelliklerine sahip olmalıdır" dedi. 

Okul servis araçlarında ışıklı 'DUR' işaretinin bulunması gerektiğine dikkat çeken Karaman, "Bu işaretin, öğrencilerin araca binmelerini ve inmeleri sırasında yakılması ve inip binmeleri tamamlanıncaya kadar yanar durumda bulundurulması gereklidir. Işıklı 'DUR' işareti yakıldığında arkadan gelen bütün araçların durması mecburidir. Okul taşıtlarına fazla öğrenci binmemelidir. Yolculuk edecek herkes için mutlaka oturacak yer bulunmalıdır. Okul taşıtları geliş gidiş saatlerinde ve tarafından belirlenen taşıma programına uygun olarak çalışmalıdır. Bir okul taşıtında araç içi düzeni sağlamak ve araca biniş ve inişlerinde öğrencilere yardımcı olmak üzere ya bir rehber öğretmen ya da bu işle görevli bulundurulmalıdır. Öğrencilerin yetişebileceği camların ve pencerelerin güvenli ve sabit olması gereklidir. Servis aracanın sürücüsü mutlaka iyi bir sürücü olmalı, çocuklarımızın güvenli bir şekilde yolculuk etmesi için gerekli tüm beceri ve bilgiye sahip olmalıdır. Yorgun olmamalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 12:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?