5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Okulda yangın tatbikatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlı tarafından Rüveyde Dörtçelik İlköğretim Okulu’nda yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Eğitim Seferberliği kapsamında yaklaşık bir yıldır özel kurum, kuruluş, okul ve fabrikalara yangından korunmayı ve yangın anında ilk müdahalenin nasıl yapılması konusunda eğitim veren Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu kez Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Rüveyde Dörtçelik İlköğretim Okulu öğrencilerine verdi.

Yaklaşık iki saat süren eğitimde ilk olarak yangın anında yüksek binaların üst katında mahsur kalanların kurtarılma tatbikatı yapıldı. Gerçeğini aratmaya tatbikatta Rüveyde Dörtçelik İlköğretim Okulu’nun en üst katında mahsur kalan üç öğrenci Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın tecrübeli personeli ve son teknoloji yangın kurtarma araçlarıyla mahsur kalan öğrenciler bir dakikadan daha az bir sürede kurtarılarak yangın yerinden uzaklaştırıldı. Daha sonra ise yangın söndürme cihazlarıyla çıkan bir yangına nasıl müdahale edileceğini öğrencilere gösteren İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, aynı uygulamayı daha sonra gönüllü öğrencilere uygulattılar.

Tatbikatta konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, eğitim seferberliği kapsamında kendilerine yangından korunmayı ve yangın anında neler yapması gerektiğini öğrenmek için talepte bulunan kurum, kuruluş, okul ve fabrikalara hiç bir ücret almadan bu tür uygulamalı tatbikatları ve gereken eğitimleri verdiklerini belirtti.

Bir yıl içerisinde 50 farklı okulda 10 bin öğrenciye bu eğitimlerin verilerek yangında neler yapacaklarını ve yangın söndürme cihazlarını nasıl kullanacakları konusunda gerekli eğitimlerin verildiğini söyleyen Doğan, “Amacımız, doğabilecek yangın ve afetlere karşı ilk müdahaleyi yerinde ve zamanında yapabilmektir. Bu sayede oluşabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirerek, halkımızı yangın ve afetlere karşı bilinçlendirmek” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlı tarafından başlatılan eğitim seferberliği kapsamında 725 fabrika ve bin 200 özel ve kamu kuruluşuna yangın tatbikatı ve eğitimi verdiklerini belirten Orhan Doğan, bu tür eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 16:49:25
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 16:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?