4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Okullar domuz gribine karşı ilaçlandı

BURSA'DA OKULLAR DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI

Bursa'da okul ve dershaneler domuz gribine karşı dezenfekte edilerek hijyenik hale getiriliyor. Cumhuriyet Bayramı tatilinden yararlanan milli eğitim ve sağlık ekipleri okul bahçesi, koridorlar ve sınıfları ilaçladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların temizlenmesi için verdiği tatil dolayısıyla bütün okullarda dezenfekte ve temizlik çalışmaları başladı. Yapılan genel temizliğin ardından okullara gelen ekipler silme, püskürtme, makine ve pompa yöntemiyle dezenfekte çalışmaları yapıyor. Sınıflar ve tuvaletlerin yanı sıra okul bahçeleri de ekipler tarafından ilaçlanıyor.

Osmangazi ilçesindeki Sabiha Köstem İlköğretim Okulu'nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Osmangazi Mili Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, "Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda temizlik ve dezenfekte çalışmaları yapılmaya başlandı. Okullarda sınıflar ve tuvaletler genel olarak temizlendi. Sıvı sabunlar ve jeller lavabolara yerleştirildi. Sağlık Müdürlüğü ile koordineli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerler temizleniyor, ilaçlanıyor. Bütün okullarımızda temizlik çalışmaları bundan sonra

da düzenli olarak yapılacak" dedi.

İlaçlama Şirketi Teknik Müdürü Sefa Şahin ise bütün okullarda dezenfekte çalışmalarının başladığını belirterek, "Virüslere karşı ilaçlarla dezenfekte çalışmalarını yapıyoruz. Bundan sonra da periyodik olarak devam edecek. Hedefimiz okullarda bu sistemi yenileyerek öğrencilerimizi koruma altına almak. En büyük iş öğrenci ve vatandaşların kendi önlemleri daha etkili oluyor. Biz öğrencilerin elle temas edecekleri tüm bölgeleri dezenfekte ederek hijyen hale getirdik" diye konuştu.

BURSA'DA OKULLAR DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI
BURSA'DA OKULLAR DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 11:54:03
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 17:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?