6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Okullar yarın da tatil

BURSA'DA OKULLAR YARIN DA TATİL

Selin vurduğu Bursa'da ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi. Belediye ve resmi kurumlar felaketin yaralarını sarmak için seferber oldu.

İl kriz komitesini toplayan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'ya normalde yağan yıllık yağışın 6'da 1'inin son 24 saat içinde düştüğüne dikkat çekti. Bugün tatil edilen ilk ve orta dereceli okulların yarın da kapalı olacağını açıklayan Vali Harput, resmi kurumlardaki bütün kamu görevlilerinin izinlerinin iptal edildiğini, kamuda çalışan özürlü ve hamilelerin ise bir gün izinli sayıldığını söyledi. Bugün ve yarın da yağış beklendiğini kaydeden Harput, sel riski bulunan yerlerde, bilhassa dere yatağındaki binalarda oturan vatandaşlardan evlerine girmemelerini istedi.

Kestel-Orhangazi yolunun sel suları sebebiyle kapalı olduğunu anlatan Harput, dün geceki selden Panayır, Vakıfköy, Alacahırka, Nilüfer ilçesinin bir bölümü ile Kestel ve Gürsu ilçelerinin zarar gördüğünü bildirdi. Alacahırka Mahallesi'nde yatalak bir hastanın evini su basması neticesinde boğularak hayatını kaybettiğini, balkona çıkan oğlunun ise komşuları tarafından kurtarıldığını belirten Harput, şehrin alçak kesimlerinde, dere yatağındaki binden fazla evin su baskınlarından zarar gördüğünü ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 11:41:00
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 13:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ercan KURTULUŞ IP: 85.107.88.xxx Tarih : 14.10.2010 17:16:32

İneqolde yani akhisar ilköğretim okulunda okul var mı ??