4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Okullarda domuz gribi semineri

BURSA'DA OKULLARDA DOMUZ GRİBİ SEMİNERLERİ VERİLECEK

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, önümüzdeki hafta bütün okullarda domuz gribine karşı alınması gereken tedbirler hakkında seminerler düzenleyerek öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirecek.

Türkiye'de birçok okulda domuz gribi paniği yaşanırken, şu ana kadar herhangi bir vakaya rastlanmayan Bursa'da da gereken tedbirler alınıyor. Gelecek haftadan itibaren tüm il genelindeki okullarda eğitici seminerlerin başlayacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından tüm ilçelerde bilgilendirme toplantıları yapılacak. Bakanlığın gönderdiği talimatları okul müdürlüklerine yolladık ve yerine getirmelerini istedik. Okullarımızda şu anda hijyen konusunda, özellikle el yıkamaları hususunda bilgiler veriliyor. Domuz gribi vakalarının okullarda çıkmasıyla biz hemen hijyen eğitimlerine başlamıştık. Şu anda Bursa'da herhangi bir okulda domuz gribi vakası yok. Sağlık Müdürlüğü ile koordine halindeyiz. Panik yapacak bir durum söz konusu değil" dedi.

Eğitimler, 27 Ekim Salı günü Osmangazi'de Eğitim Vadisi, Yıldırım Çelebi Mehmet Lisesi, Nilüfer Hüseyin Özdilek Tekstil Meslek Lisesi'nden start alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 11:08:03
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 12:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?