3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Okullarda güvenlik sıkıntısı

Bursa'da dün iki öğretmenin, bir öğrenci yakını tarafından bıçaklanmasının ardından gözler bir kez daha okullardaki güvenlik sorununa çevrildi. 

İl Özel İdaresi'nin geçtiğimiz yıl okullara özel güvenlik görevlisi konulmasıyla ilgili kararı bütçe engeline takılınca, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen, okullara özel güvenlik görevlisi tahsis edilinceye kadar nöbetçi öğretmenlerin bahçede görev yapmayacağını açıkladı. 

Akçağlayan Mahallesi'ndeki İhsan Dikmen 3 İlköğretim Okulu'nda öğretmenler H.E. ve İ.H.D.'nin bıçaklanmasının ardından eğitimciler Yüksek İhtisas Hastanesi'ne akın etti. Yaralı öğretmenleri ziyaret eden Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, okulların yüzde 95'inde özel güvenlik görevlisi ya da bekçi olmadığını belirterek, "Öğretmenler ve öğrenciler zaman zaman art niyetli kişilerle karşı karşıya kalmaktadır. Okulların güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili protokol imzaladı. Ancak polisler, günün 12 saati okulda duramıyorlar. Giriş çıkış saatlerinde emniyet tedbiri alıyorlar. Öğretmenler ve öğrenciler geri kalan 10 saatte emniyetsiz bırakılıyor. Acilen güvenlik görevlisi istiyoruz. Güvenlik görevlisi verilene kadar öğretmenler bahçede nöbet tutmayacaklar" dedi. 

Selçuk Türkoğlu, geçtiğimiz yıl bir karar alındığını ancak kaynak yetersizliğinden uygulamaya konulmadığını da ifade ederek, "Kent merkezinde 270 okul bulunuyor. Madem özel güvenlik görevlisi tahsis etmek için İl Özel İdaresi'nin bütçesinden kaynak ayırılmıyor, okulların kantin gelirlerinden belirli miktarda pay özel güvenlik görevlileri için tahsis edilebilir. Ya da banka promosyonlarından sağlanan öğretmenevi için aktarılan tartışmalı paradan bu kaynak sağlanabilir" diye konuştu. 

Öte yandan dün iki öğretmeni bıçakladığı iddia edilen E.Y. isimli şahsın 30 ayrı olaydan suç kaydının bulunduğunu belirten Emniyet Müdürü Tahsin Demir, bütün okullarda giriş ve çıkış saatlerinde güvenlik tedbiri alındığını, olayın münferit bir hadise olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 13:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cagla IP: 85.96.203.xxx Tarih : 8.01.2009 14:25:53

evet lütfen okullarda güvenlik görevlileri olsun güvenliğimiz hiç yok.bu konunun üstüne daha fazla düşerseniz sevinirim.