6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Okullarda suç oranı az...

BURSA'DA OKULLARDA SUÇ ORANI AZ

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, metropollere nazaran öğrencilerdeki suç eğiliminin Bursa'da çok az olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdür Gülsar, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ni (NOSAB) ziyaret etti. Gülsar, sanayici ve iş adamlarının tecrübelerinden yararlanmak ve eğitime yapacakları yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak için bu ziyareti yaptığını ifade etti. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük metropollere nazaran öğrencilerdeki suç eğilimlerinin Bursa'da çok az olduğunun altını çizen Gülsar, "Bursa, Türkiye'nin her bölgesinden göç almasına ve çok dezavantajlı okullar olmasına rağmen esrar, eroin, kötü alışkanlıklar ve suç oranının çok az olduğu bir şehir. Tabii ki bunda emniyet ile ortaklaşa yaptığımız çalışmaların payı çok fazla. Her okulda bir sivil polis görev yapmakta ve sürekli okul idarecileriyle temasta. Okullarda hangi çocukların suça eğilimli, hangilerinin sorunlu olduğunu tespit ederek, onlarla özel olarak ilgileniyoruz. Bu öğrencileri rehber öğretmenler eşliğinde sosyal faaliyetlere teşvik ediyoruz" dedi.

Eğitim ve öğretimin sadece devletin görevi olmadığını söyleyen Gülsar, "NOSAB, yapmış olduğu okulla bu konuda öncü oldu. NOSAB İlköğretim Okulu'nu yapan bütün firmalara katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bütün sanayici ve iş adamlarımızın eğitime destek olmaları bekliyoruz" diye konuştu.

Devletin iş kapısı olmaktan çıktığını, özel sektörün teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden NOSAB Başkanı Yalçın Aras, "NOSAB'taki sanayiciler bu küresel krize rağmen çok fedakar davranarak, eğitime katkıda bulunmak için bir okul yaptırdılar. Ancak yaptığımız proje yarım kaldı, çünkü okulun yanında bulunan arsanın kamulaştırılması gerekiyor. Bu konu bir an önce çözülürse o bölgeye spor kompleksi yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 12:15:00
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 12:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?