4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Okuyan'dan Kaleli'ye destek

Eski Bakan Yaşar Okuyan bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa’ya geldi. CHP İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Okuyan’ı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen,CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli karşıladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli’ye Bursa dışından da destek geldi. CHP Bursa İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında konuşan Yaşar Okuyan “Bursa’da oy kullansaydım Sena Kaleli hanımefendiye gözüm kapalı oy verirdim. Çünkü kendisinin Bursa’ya yakışan Bursa’yı ileriye taşıyacak bir aday olduğuna inanıyorum. Ayrıca böyle bir medeni cesareti gösterdiği için kendisini kutluyorum.Eminim ki Bursa’da tahminlerin üzerinde oy alacak” dedi.

Okuyan’dan sonra bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise; “Sayın Okuyan’nın tespitleri gerçekten çok önemlidir. Seçmen sayıları ile ilgili ciddi şaibeler olduğuna inanıyoruz. Konu ile ilgili soru önergeleri de verdik ama hiçbir cevap alamadık” dedi.

Öymen, “Bir sürü sıkıntı varken üstüne birde seçime iki hafta kala cüzdanlarında kimlik numarası olmayan vatandaşların oy kullanamaması gündeme gelmiştir. Çay içmek için bile parası olmayan vatandaşımıza, “git nüfus dairesinden kimliğini değiştir” denilmiştir. Ama kısa sürede bu işlemlerin yapılma imkanı olmadığı açıktır. İnsanların demokratik oy kullanma hakları ellerinden alınmıştır. Bir diğer tarafta hükümete yakın basın organları sürekli olarak propaganda yapmaktadırlar” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli ise“Tüm bahsedilen olumsuz koşullara rağmen yüzümüzün akı ile çalışmalarımızı yapıyoruz. Vatandaşımıza olan inancımız bizleri daha da sıkı çalışmaya yöneltiyor. 30 Mart sabahından itibaren Bursa’nın kalkınmasını kadınlardan başlatacağız. 10 bin girişimci kadınımız ile kent ekonomimizi canlandıracağız. Planlı ve ulaşılabilir bir kent meydana getireceğiz. Ama tüm bunlarda vatandaşlarımızın görüşlerini alacağız. Hem de bazıları gibi beş şekil çizdirip vatandaşa illa birini seç dayatması yapmayacağız. Seçimden sonra da, seçim süreci ile ilgili bahsedilen yolsuzluklara, düzenbazlıklara olduğu gibi, görevimizi yaparken bu tip hiç bir şeye boyun eğmeyeceğiz, vatandaşımızın da boynunu eğdirmeyeceğiz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 11:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?