3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öldürülen travestinin kimliği belirlendi

Bursa'da başı kesilerek öldürülen kişinin kimliği, parmak izinden tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, önceki gece saat 02.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Yunus Emre Mahallesi Yaprak Sokak üzerinde devriye gezen ekipler, çöp konteynırlarının yanına bırakılan çuvaldan kuşkulandı.

Ağzı bağlı olan çuvalı açan ekipler, göğsünde derin kesikler bulunan ve başı olmayan cesedin ilk başta kadına ait olduğunu sandı. Yapılan incelemede cesedin bir transseksüele ait olduğu tespit edildi. 30-35 yaşlarındaki transseksüelin göğüslerindeki silikonların da patladığı belirlendi.

"PARMAK İZİ BÜTÜN İLLERE GÖNDERİLDİ"

Cinayetin ardından geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, etrafta ilk olarak kesilmiş başı aradı. Cesedin bir transseksüele ait olduğunun öğrenilmesinin ardından polis ekipleri soruşturmayı bu yönde derinleştirdi.

Transseksüelin sabıkası olabileceği ihtimali üzerinde duran Cinayet Bürosu dedektifleri, alınan parmak izini arşivdekilerle karşılaştırdı. AFIS projesi kapsamında milyonlarca parmak izi arasından daha önce suç kaydı bulunan maktulün kimliği belirlendi. 1971 Sivas Zara doğumlu olan Erdoğan isimli kişiyle ilgili araştırma derinleştirildi.

Cinayet Bürosu dedektifleri, kimliği belirlenen kişinin en son görüştüğü kişiler, cep telefonu kayıtları, yolculuk ettiği toplu ulaşım araçları, oturduğu ikametin çevresindeki güvenlik kameraları ve daha önce gittiği hastanelerin kayıtlarını incelemeye aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 18:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?