3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Öldürüp mezarına çiçek ektiler!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir genci kurşuna dizerek öldürdüğü iddia edilen sanıklardan biri şok bir ifade verdi. Suçu firari sanığın üzerine atan şahıs, "Plan yapıp Seyhan'ı mezara gömdük, üzerine çiçek ektik" dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek" suçundan müebbet hapisleri istenen tutuklu sanıklar S.G. (23) ve R.Y. (22) ile olaya karıştıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan E. K. (19) ve B.K. (23) hakim karşısına çıktı.

İlk kez ifade veren R.Y., "Gıyabi tutuklu A.Ç. ile maktul arasında daha önce bir konu yüzünden tartışma olmuş. Olay günü ben, A.Ç., maktul ve E.K. otomobille gezmeye çıktık. Bir yerde alkol aldık. Gece ilerleyen saatlerde A.Ç. arabayı kenara çekti. A.Ç. maktulü aşağıya indirdi. Aralarında kavga çıktı. A.Ç. elindeki tüfeği Seyhan'a tutmuştu. Karanlıkta silahın ateş aldığını gördüm. Seyhan olay yerinde öldü. Daha sonra plan yaptı. Kazma ve kürek bularak mezarlığa gömdük. Üzerine çiçek ektik. A.Ç.'yi kurtarmak için böyle plan yaptık. Ancak A.Ç. bizi suçluyor" dedi.
Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını söyledi.

Duruşma sonrası adliye önünde oğlunun resmini yakasına takan acılı anne Dürdane Zafer, "Üç oğlumdan birini kaybettim. 36 gündür oğlum kayıptı. Evine dönmesini beklerken mezarlıkta gömülü olarak cesedini bulduk. Oğlumu öldürenlerin cezalandırılmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyorum. Seyhan bir sefer öldü, ben her gün ölüyorum" diye konuştu.

Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 12:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?