3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ölen oğlu için hapis yatacak

BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde oturan ve geçen yıl bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanınca kaldırıldığı hastanede 2 gün tedavi gördükten sonra ölen 21 yaşındaki Tahir Çakır'ın babası 46 yaşındaki Adnan Çakır, oğlunun tedavi masrafını ödemediği ve mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle 10 gün cezasına çarptırıldı. 

Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki bir otobüs firmasında muavin olarak çalışan Tahir Çakır, 16 Mart 2006 tarihinde görevlendirildiği otobüse bindi. Yolda, otobüs firmasının sahibi ile tartışan Çakır, Sütaş Fabrikası'nın önünde durdurduğu otobüsten indi. Çakır, bu sırada bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Karacabey Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çakır, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 gün süren tedavi ardından öldü. 5 bin YTL tutan hastane faturasını ödeyemeyen Adnan Çakır, senet imzalayarak oğlunun cenazesini teslim alabildi. Oğlunu toprağa verdikten sonra acılarını unutmadan bu kez icra şokuyla karşılaştıklarını belirten Çakır, şöyle dedi: 

“Firma sahibi bize parasal destek vereceğini söyledi. Sözünü tutmadı. Biz de parayı ödeyemedik. Senet icraya verildi. Mal beyanında bulunmadığım için hakkımda 10 gün hapis cezası çıktı. Ölen oğlumun tedavi parası için beni cezaevine atacaklar. Yavrumun acısına mı yanayım, yoksa bu yaştan sonra cezaevine girmeye mi? Bilmiyorum.'' Çakır, mal beyanında bulunmadığı için kendisi hakkında çıkan 10 günlük hapis cezasını önümüzdeki günlerde çekeceğini sözlerine ekledi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 15:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?