6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Ölüm çukuruna 5 yıl hapis

ÖLÜM ÇUKURUNDA 2 CAN İÇİN 5 YIL HAPİS CEZASI

Bursa'nın Kestel ilçesinde, otoyol çalışma sahası yakınlarında oluşan su birikintisine düşerek boğulan 6 ve 8 yaşındaki 2 kuzenin ölümüyle ilgili ihmalleri olduğu iddiasıyla yargılanan 2 mühendis, toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle iki kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan tutuksuz yargılanan inşaat mühendisleri G.Y. (43) ve İ.Z. (46), son kez hakim karşısına çıktı. Geçen yıl Turanköy'de otoyol çalışması sırasında oluşan çukurda boğulan 6 yaşındaki Melih Ok ve amcasının oğlu 8 yaşındaki Bilal Ok'un ölümünde ihmali olduğu öne sürülen mühendis sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanladı.

Şüphelilerden İ.Z., "Çevre yolu bağlantısı yolu işini değişik periyotlarda alt taşeron firmalara devrederek yapıyorduk. Olayın geçtiği ve maktüllerin boğulmasına sebep olan çukurlar, zemin etüdü amacıyla açılmış olan gözlem çukurlarıdır ve kış başında açılmıştır. Benim direkt olarak olayda herhangi bir kusurum yoktur" dedi.

Diğer sanık G.Y. ise "Suçlamayı kabul etmiyorum. Görevli müşavir firmanın bize gösterdiği yerde ve sayıda talimatlar doğrultusunda gözlem çukurları açtık. Bu kuyularla bizim yüklendiğimiz iş arasında bir bağlantı yoktur. Sadece yapılacak gözlem sonucu su seviyesi ve toprak hareketleri incelenecekti. Çukurların bulunduğu yeri belli eden ve araçların gidiş geliş istikametini gösteren uyarı levhalarımızı olay yerine takıyorduk. Ancak, bu levhaların bir kısmı vatandaşlar tarafından kaldırılabiliyordu. Olayın

oluşu ile gerek şirketin gerekse şahsımın herhangi bir bağlantısı yoktur. Gerekli tedbirleri aldığımızı düşünüyorum. Suçsuzum" diye konuştu.

Davada müşteki sanık O.O., "Hayvancılıkla uğraştığım için olay günü hayvanlarımla ilgileniyordum. Torunum Melih Ok ile oğlum Bilal Ok benim yanımdaydı. Hayvanlar tepenin İnegöl tarafına doğru gidince onların peşinden gitmiştim. Benim geri tarafımda kalan oğlum ile torunumun bir saat sonra ölüm haberini aldım. Kuyuların etrafında herhangi bir tedbir yoktu, sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme sanık G.Y.'yi taksirle 2 kişinin ölümüne sebep olmak suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran G.Y.'nin cezası 3 yıl 4 aya indirdi. Diğer sanık İ.Z. ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık mühendisler, Yargıtay'ın mahalli mahkemenin cezasını onaması halinde tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

ÖLÜM ÇUKURUNDA 2 CAN İÇİN 5 YIL HAPİS CEZASI
ÖLÜM ÇUKURUNDA 2 CAN İÇİN 5 YIL HAPİS CEZASI
ÖLÜM ÇUKURUNDA 2 CAN İÇİN 5 YIL HAPİS CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 12:22:12
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 12:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?