6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Ölüm durağında keşif yapılacak

KATLİAM GİBİ KAZAYLA İLGİLİ MAHKEME ÖLÜM DURAĞINDA KEŞİF YAPACAK

Bursa'da, otomobiliyle otobüs durağına girerek 5 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen üniversite öğrencisinin davasında, mahkeme olay yerinde keşif kararı aldı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle 5 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 20 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi A.A.Y., tekrar hakim karşısına çıktı. Kurban Bayramı'nın 3. günü meydana gelen katliam gibi kazada; Semra Çetin (47), Resmiye Yurteri (64), Ebru Candaş (21), Hikmet Dikici (43) ve Cevriye Tokpınar'ın (51) ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olmakla suçlanan sanık, kardeşini trafik kazasında kaybettiğini ve bu acıyı daha önce yaşadığını

belirterek, "Ölenlerin acısını paylaşıyorum. Çok üzgünüm" diye konuştu. 9 aydır tutuklu olan sanık.A.Y.Y., hiçbir suçunun olmadığını ifade ederek tahliyesini istedi.

Mahkeme 5 kişinin hayatına mal olan kazayla alakalı olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Önümüzdeki günlerde, olay yerine gidecek olan mahkeme heyeti incelemelerde bulunacak.

Bu arada mahkeme, sanığın tahliye talebini reddederek duruşmayı keşif için ileri bir tarihe erteledi.

Bilindiği gibi geçen celse Bursa Valiliği'ne hitaben gönderilen isimsiz ve imzasız mektupta, sanığın ölen kardeşinin intikamını almak için kaza yaptığının iddia edilmesi herkesi şoke etmişti.

KATLİAM GİBİ KAZAYLA İLGİLİ MAHKEME ÖLÜM DURAĞINDA KEŞİF YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 10:46:05
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 14:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?