4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ölüm faturası şoku

HASTANE YANGININDA HAYATINI KAYBEDEN ADAMIN AİLESİNE ÖLÜM FATURASI

Bursa'da, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 6 ay önce 9 kişinin hayatına mal olan yangında hayatını kaybeden bir hastanın ailesine, yoğun bakım masrafları için fatura gönderildi. Babalarının ölüm haberinin şokunu üzerinden atamayan aile, gelen ölüm faturasının çok utanç verici olduğunu söyledi.

Edinilen bilgiye göre, 6 ay önce merkez Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi'nde oturan 4 çocuk babası Hakkı Özdoğan (44), beyin kanaması sebebiyle kaldırıldığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangında hayatını kaybetti. Özdoğan ile birlikte 8 kişinin hayatına mal olan yangınla alakalı soruşturma başlatıldı. Herkes Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor doğrultusunda olayın sorumluları hakkında açılacak davayı beklerken, Özdoğan ailesi bir şok daha yaşadı. Çünkü hastane, sosyal güvencesi olmayan Hakkı

Özdoğan'ın yoğum bakım masrafları olarak evine 244,3 TL'lik fatura gönderdi.

Babasının ölümün acısını unutamadan ikinci şoku yaşayan 24 yaşındaki Bayram Özdoğan, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporu beklerken ölüm faturasıyla sarsıldıklarını anlattı. Babasının 17 saat yoğun bakımda kaldığını ifade eden Özdoğan, "Beyin kanaması nedeniyle Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne yatırdığımız babamı, 26 Mayıs'ta çıkan yangında kaybettik. 9 kişinin hayatına mal olan yangının sorumluları hakkında dava açılmasını beklerken eve borç kağıdı gönderdiler. Sosyal güvencesi olmayan babam için bize

244 TL borç çıkarmışlar. Bizden bu parayı isteyen devletimizdir. Ödenmesi gerekirse öderiz. Ama bu çok utanç verici bir şey. Vicdanen çok rahatsız olduk. Ailem gelen bu faturayla ikinci kez yıkıldı. Acımızı tazelediler" dedi.

Bunca zamandır sustuğunu belirten Özdoğan, "Ama artık bıçak kemiğe dayandı. 2 ayda çıkması gereken rapor, 6 aydır çıkmadı. Oradaki insanlar makineye bağlı yaşıyordu. Birilerinin ihmali sonucu 9 kişi can verdi. Gelen bilirkişi, incelemesinde hastanenin ihmalini maddeler halinde sıraladı. Bizler bir özür beklerken gelen ölüm faturasıyla yıkıldık" diye konuştu.

HASTANE YANGININDA HAYATINI KAYBEDEN ADAMIN AİLESİNE ÖLÜM FATURASI
HASTANE YANGININDA HAYATINI KAYBEDEN ADAMIN AİLESİNE ÖLÜM FATURASI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 09:41:00
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 10:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?