4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ölüm haberini duruşmada aldı

Bursa'da tahliyesi için gerekli olan 10 bin TL'yi denkleştiremeyen 73 yaşındaki sanığın cezaevinde kalp krizi geçirerek öldüğünü, birlikte yargılandığı arkadaşları duruşmada öğrendi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "suç işlemek için örgüt kurma, kurulan bu örgüte üye olma, izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri satma" suçlarından 15'er yıla kadar hapisleri talep edilen 20 kişinin yargılanmasına devam edildi. Geçen duruşmada 10 bin TL kefaletle tahliyelerine karar verilen 4 sanıktan bir tek A.K. bu parayı denkleştiremedi. Özgürlük hayali parası olmadığı için suya düşen yaşlı adamın cezaevinde kalp krizi geçirerek öldüğünü bugünkü duruşmada öğrenen diğer sanıklar, acı haberle yıkıldı.

Dava eksikliklerin tamamlanması için ertelenirken, ölen sanık A.K.'nin dosyasının da düşmesine karar verildi. Ölen sanığın avukatı Serkan Aydemir, müvekkilinin tahliyesi için ilk aşamadan beri sürekli itiraz ettiklerini ifade ederek, "Geçen celsedeki ilk duruşmada, mahkeme 4 sanıkla birlikte benim müvekkilimin de 10 bin TL kefaletle tahliyesine karar verdi. Fakat benim müvekkilimin bu parayı ödeyecek maddi gücü yoktu. Muhtarlıktan fakirlik belgesi, Tapu Müdürlüğü'nden üzerine kayıtlı bir mülkünün olmadığına dair belge ve Nüfus Müdürlüğü'nden de herhangi bir maaş almadığına dair belgeleri mahkemeye sunarak tahliyesini istedik. Fakat bu talebimiz reddedildi. Bu duruşmada tahliye edilmesini beklerken müvekkilim hayatını kaybetti" ifadelerini kaydetti.

Bilindiği gibi Orhangazi ilçesinde silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla Dolunay operasyonu kapsamında 12'si tutuklu toplam 20 kişi hakkında dava açılmış, geçen duruşmada mahkeme 4'ü kefaletle olmak üzere tüm sanıkların tahliyesine karar vermişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?