3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Ölüm İçeceği' operasyonu

Bursa polisinin "Ölüm İçeceği" adlı operasyonda, sahte içki imal ederek piyasaya sürdükleri tespit edilen 6 kişi yakalandı. Yıl başı hazırlığı içindeki zanlıların, 3 ay boyunca piyasaya binlerce sahte içki sürdükleri belirlenirken, İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, "Vatandaşlarımız kesinlikle ruhsatlı olan yerlerden içki alsınlar" dedi. 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, mali polis, yapılan istihbarati çalışmalar neticesinde, piyasaya binlerce şişe sahte içki sürdüklerini belirlediği zanlıların yıl başı hazırlığı içindeki imalathanelerine baskın yaptı. Tekel kaçakçılığından kaydı bulunan Tamer A. (34) ile kasten adam yaralamak suçundan sabıkalı Sunay Ş. (39) ortaklığında kurulan İhsaniye Mahallesi'ndeki kaçak imalathanede, içki yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. 

2 ortağın gözaltına alınmasının ardından operasyonlara devam eden mali polis, Sunay A.'nın sahibi olduğu ve kaçak içki satılan Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki tekel bayiine baskın düzenledi. Büfeyi işleten ve Sunay A.'nın akrabası Bülent H. (27) de gözaltına alındı. Kaçak içkileri piyasa değerinin çok altında zanlılardan alıp, tekel bayilerinde sattıkları belirlenen Çiftehavuzlar Mahallesi'ndeki Necati K. ile Uludağ Yolu'ndaki Arif ve Metin B. kardeşler gözaltına alındı. 

Polis, şüphelilerin imalathane, araç, işyeri ve depolarında yaptığı aramalarda 150 şişe sahte viski, 112 şişe sahte şarap, 30 şişe votka, 1'er adet otomatik ve manuel şişe kapatma, elektrikli filtre makinesi, 1 adet alkolmetre, bidon içinde 90 litre viski yapımında kullanılan konsantre sıvı, 5 litre karamel, 7 kilogram toz halinde şarap aroması, 30 bin adet bilyeli ve bilyesiz şişe kapağı, bin adet boş şişe, 28 bin adet sahte şişe etiketi, sıvı hazırlamada ve dolumda kullanılan hortumlar, boş bidonlar, şırınga, sipariş fişleri, irsaliye, 1 adet ruhsatsız el yapımı silah ile 26 adet fişek ele geçirdi. 

Bu arada Tamer A. ile ortağı Sunay Ş.'nin, 20 bin YTL'ye kurdukları imalathane ürettikleri binlerce şişe sahte şarap, votka ve viskiyi Bursa ve çevre illerde piyasaya sürdükleri belirlendi. Sahte içkilerle ilgili Tarım İl Müdürlüğü'nden "halk sağlığına zararlıdır" şeklinde rapor verildiği bildirildi. 

Zanlılar, "Sahte içki üretmek, satmak, halk sağlığını tehlikeye düşürmek ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi. 

Vatandaşların yıl başı öncesi dikkatli olmalarını isteyen Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, "Sahte içkilerle ilgili arkadaşlarımız 3 ay süren titiz bir çalışma yaptı. Sahte ve izinsiz içki imalatı yapan 6 şahıs yakalandı. 

Vatandaşlarımız ruhsatlı olan yerlerden içki alsınlar. Özellikle yıl başında piyasaya yüklü bir parti sürülecekti. Bunlar, izinsiz, ruhsatsız imalat yapıyorlar. İmalathane sağlık yönünden çok kötü bir görüntü arz ediyor. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar, ruhsatsız hiç bir yerden içki almasınlar" diye konuştu. 

Polis, piyasaya sürülmüş binlerce şişe içkiyi satan tekel bayilerine baskınlar yapıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 17:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?