30
Nisan
2024
Salı
BURSA

Ölümle burun buruna!

Marmaris-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünde, Orhangazi ilçesinde trafikte seyir halindeyken yangın çıktı - Otobüste bulunan 59 kişinin araçtan ayrılmasının ardından yangın söndürüldü

Orhangazi ilçesinde, trafikte seyir halindeyken alev alan yolcu otobüsü, içindeki 59 kişinin aracı terk etmesinden sonra yanarak kullanılamaz hale geldi. Alınan bilgiye göre, Bursa-İstanbul karayolunun Süpürgelik mevkisinde, bir seyahat firmasına ait Marmaris-İstanbul seferini yapan ve 59 kişi bulunan Yavuz Tahan (45) idaresindeki 34 JYJ 76 plakalı otobüsün motor bölümünde yangın çıktı.

Tahan, dumanı fark eden başka bir otobüsün sürücüsünün uyarısı üzerine aracı durdurdu. Daha sonra sürücü ile firmanın diğer görevlileri, bazıları uyuyan yolcuların kısa sürede tahliye edilmesini sağladı. Sürücü, görevliler ve yolcular hem otobüsten hem de yolda durdurdukları araç sürücülerinden aldıkları yangın söndürme tüpleriyle alevlere ilk müdahaleyi yaptı.

Olay yerine gelen Orhangazi, Yalova ve çevre ilçelerin belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. Alevlerin sıçradığı yol kenarındaki çalılık alan da zarar gördü. Dumandan etkilenen yolculardan Hayriye Ceylan (55) ve Taşkın Yılmaz'a (21), 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi. Otobüsteki 54 yolcu, başka bir araçla İstanbul'a gönderildi. Aracın kullanılamaz hale gelmesine yol açan yangının çıkış nedeni ve hasar tespitine ilişkin çalışma başlatıldı.

...
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı 16:39:46
Güncelleme :20 Ağustos 2013 Salı 17:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?