4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Önce aşık etti, sonra dolandırdı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, kendisini mühendis olarak tanıtan yatalak bir adam, internet üzerinden tanıştığı genç kızı önce kendine aşık etti, ardından dolandırdı.

Edinilen bilgiye göre, omurilik rahatsızlığından dolayı yatalak olan H.B. (26), 1,5 yıl önce Almanya'da yaşayan S.S. (22) ile Messenger (MSN) aracılığıyla tanıştı.

H.B, İngiltere'de yaşayan bir Türk mankenin fotoğraflarını kullanarak adının Arda olduğunu ve mühendis olduğunu söyledi. MSN üzerinden sürekli Almanya'ya gideceğini söyleyerek S.S.'yi oyalayan H.B., daha sonra görüşme esnasında çektiği fotoğraflarla genç kadına şantaj yaparak para istemeye başladı.

S.S., H.B.'nin verdiği hesaba çeşitli zamanlarda para yatırmaya başladı. Sürekli kendisinden para isteyen H.B.'nin bu isteğini karşılayamamaya başlayan S.S., çareyi babasının hesap ve kredi kartlarını kullanmakta buldu. Babasının hesabından para gönderen ve kredi kartı bilgilerini H.B.'ye veren S.S., babasının durumu fark etmesi üzerine her şeyi ailesine anlattı.

Bunun üzerine Bursa'ya gelen S.S. ve babası K.S., Karacabey polisine müracaatta bulundu. Polis, S.S.'nin Almanya'dan gönderdiği parayı takibe alarak parayı Karacabey PTT şubesinden çeken K.U. (28), R.G. (29) ve F.Ç.'yi (27) gözaltına aldı. Gözaltına alınan 3 kişinin H.B.'nin arkadaşı oldukları ve H.B.'nin kendilerinden, ''Evden çıkamıyorum. Hesabıma para yatacak, siz alır mısınız?'' dediği ve şahısların parayı alarak H.B.'ye verdiği öğrenildi. Polis, H.B.'yi Canbalı Mahallesi'ndeki evinde yakaladı.

Yatalak olduğu ve yerinden kalkamadığı görülen H.B.'nin kullandığı bilgisayara el koyan ekipler, bilgisayarda yaptıkları incelemelerde S.S.'nin herhangi bir çıplak fotoğraf ya da videosuna rastlayamazken, kime ait oldukları bilinmeyen çok sayıda çıplak bayan görüntüsü tespit etti. Kullanılan bilgisayarın IP adresini doğrulayan ve S.S.'nin babasının kredi kartı bilgilerine ulaşan ekipler, aynı zamanda S.S.'nin babasının kredi kartı kullanılarak alınan bir dizüstü bilgisayara da el koydu.

H.B.'nin evinden alınan bilgisayarların HDD'leri geriye dönük tarama yapılmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilirken, yatalak hasta olan H.B.'nin bu süre zarfında evde gözaltında tutulacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?