4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Önce çocuk projesi toplantısı

UNİCEF’in teknik desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde seçilen 12 öncelikli ilde yürütülen “önce çocuklar-çocuk koruma mekanizmalarının il düzeyinde modellenmesi projesi”nin bilgilendirme toplantısı Bursa'da yapıldı.

UNİCEF’in teknik desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde seçilen 12 öncelikli ilde yürütülen “önce çocuklar-çocuk koruma mekanizmalarının il düzeyinde modellenmesi projesi”nin bilgilendirme toplantısı Almira Hotel’de yapıldı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, çocukların yaşadığı sorunlara habersiz ve ilgisiz kalmanın vücuttaki bir probleme kayıtsız kalmakla eşdeğer olduğunu söyledi. Vali Harput, çocuklar içinde, eğitim, sağlık, beslenme, barınma, şiddet, sokağa terk edilme gibi olumsuzluklara maruz kalanlara sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Sadrettin Gönültaş ise Türkiye'de birçok sektörün çocuğa hizmet götürdüğünü ifade ederek, toplam nüfusa oranının %38.4’e vardığı ülkemizde çocuğa hizmette koordinasyon konusunun işbirliğini zorunlu kıldığını söyledi. En önemli konu olan eğitimde pek çok ilerleme sağlandığını ifade eden Gönültaş, "İlköğretimin 8 yıla çıkarılmasından sonra tüm çocukların okula kayıt ettirilmesi sağlandı. Kız ve erkek çocukların arasındaki okullaşma oranlarının aynı düzeye getirilmesinin sağlanması için gereken çalışmalar yapılıyor.

İlköğretimde 2002-2003 eğitim öğretim yılında okullaşma oranının erkeklerde yüzde 94.49, kızlarda yüzde 87.3 ve genelde ise yüzde 90.98 iken bu oran 2008-2009 eğitim öğretim yılında erkeklerde yüzde 98.53’e kızlarda yüzde 96.14’e, genelde ise yüzde 97.70’e yükseldi. Genel bütçe, eğitime yüzde 100 destek kampanyası ve diğer kaynaklardan son 6 yılda 115 bin 34 derslik yapıldı. Sınıf mevcutlarının 30 kişiye indirilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

UNİCEF Temsilciliği Erken Çocuk Bölümü Sorumlusu Lila Jelamschi ve proje yetkilisi Ceren Güven Güres de proje hakkında bilgilendirme konuşması yaptı. Projenin AB hibe yardımı olarak 4.8 milyon EURO, UNİCEF’in 1 milyon EURO desteği ile toplam 5.8 milyon EURO’luk bir bütçeye sahip olduğu öğrenilirken, eylül ayında başlayacağı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 15:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?