3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Önce meşrubat, sonra ceza

Bursa'nın Karacabey ilçesinde trafik polisleri aşırı sürat yaparken radara yakalanan sürücülere önce meşrubat ikram ediyor, ardından ceza kesiyor.

Tatil mevsiminin başlamasıyla birlikte şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğu artarken, Karacabey Bölge Trafik ekipleri kazaları önlemek için radarlı hız kontrollerini artırdı.

Günde ortalama 8 saat radar kontrolü yapan ekipler, sürücülerin daha dikkatli gitmelerini ve hız sınırlarına uymalarını istiyor. Yaptıkları radar kontrollerinde hız sınırını aşan sürücülere bir yandan ceza kesen ekipler, bir yandan da soğuk meşrubat ikram ediyor. Hız sınırını aşarak radara yakalanan sürücüler, "Yaptığımız hatadan dolayı cezamızı ödüyoruz, ancak polisin yapmış olduğu bu ikram en azından içimizi ferahlatıyor" dedi.

Süratli seyrederken radara yakalanan sürücüler arasında bulunan Kocaelisporlu futbolcu Kadir Öge de, ceza yemekten kurtulamadı. Öge, soğuk gazoz ikramında bulunmalarından dolayı polislere teşekkür ederek, bundan sonra daha dikkatli gideceğini söyledi.

Karacabey Bölge Trafik İstasyon Amiri Erol Köse, her gün onlarca otomobilin hız sınırını aşarak ceza aldığını belirterek, "Bursa bölgesinde hız sınırı otomobiller için 109 kilometre, kamyon, otobüs ve ticari araçlar için 99 kilometre. Hız sınırının yüzde 30 aşılması durumunda 128 TL, yüzde 30'dan sonra 265 TL ceza kesiliyor. Tatil sezonu başladı. Yollar çok yoğun. Facia olmaması için lütfen sürücüler hız yapmayıp dikkatli seyretsin" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?