2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

'Onlar düştüler'

Uludağ'da, Sarıalan-Çobankaya arasında çalışan iki telesiyej kabininin birbirine çarpması sonucu meydana gelen kazada yaralanan Aslıhan Keser'in tedavisi sürüyor.

Çekirge Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 17 yaşındaki Keser'in, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Düzce'den gelen ailesinin bir an bile yalnız bırakmadığı genç kızın, kısa süre sonra taburcu edilebileceği bildirildi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, olay sırasında annesiyle cep telefonundan görüştüğünü belirten Keser, şunları söyledi: “Telefon görüşmesi birden kesildi, ne olduğunu anlayamadım. Telesiyejin camı da kırılınca burada telefonla konuşmanın yasak olduğunu zannettim. Yanımdaki arkadaşım görmüş. Onlar bayırdan hızla inince, bize çarpmışlar. Üç kere çarpmışlar ve yere düşmüşler. Biz kapalı telesiyejdeydik. Onlar yere düştü, ama biz düşmedik. Gözlüklerimiz ve cep telefonlarımız kırıldı. Benim olduğum taraftaki camlar patladı. Yani bize, benim olduğum taraftan çarptı. Kendime gelince, yanımdaki arkadaşımın ağladığını gördüm. 'Onlar düştüler' diyordu. Ben 'Kim düştü' deyince, 'Bizimkiler' dedi.”

Genç kızın ailesi de olaya ilişkin gerekenin yapılacağını ifade ederek, “Bu kadar çocuğun canı yandı. Aileler bu işin peşini bırakacak mı sanıyorsunuz? Kimse bırakmaz” dediler.

Bu arada, Kızılay Genel Başkan Vekili Ahmet Akar, hastaneye gelerek, Aslıhan Keser'e “Geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.

Olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Akar, “İnşallah bundan sonra ayağın taşa bile takılmaz. Teşkilat olarak bizler de en az sizin kadar meraklandık ve üzüldük. Söz konusu hatta 45 yıldır ilk kez böyle bir kaza meydana gelmiş. Dolayısıyla hiçbir şeyin suçu, günahı yok” diye konuştu.

Sarıalan-Çobankaya arasındaki telesijet hattında iki kabinin birbiriyle çarpışması sonucu meydana gelen kazada, Meral Işık ölmüş, Aslahan Keser, Sümeyye Kısakol ve Gizem Taylan yaralanmıştı.
a.a.
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 14:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?