2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Onlara çifte bayram!

Balıkesir'de trafik kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Melis Kıvrak'ın organları nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Bursa'da yıllardır diyaliz makinesine bağlı olarak yaşayan 2 hasta, Kurban Bayramı'nda yeni böbreklerine kavuşarak çifte bayram yaşadı. Genç kızın kalp ve karaciğeri Ankara'ya gönderilirken, Kocaeli'nde mantar zehirlenmesi sonucu eşini kaybeden ve yoğun bakıma alınan Murat Arabacı ise Antalya'dan gelen karaciğerle tekrar sağlığına kavuştu.

Organ nakli konusunda Türkiye'de her geçen gün bilinç artarken, böbrek, kalp ve karaciğer bekleyen hastalar güzel bir haber almak için her gün umutla bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Balıkesir-Susurluk yolunun 35. kilometresindeki outlet tesislerinin önünde Mehmet K.'nin (46) kullandığı 35 HUM 52 plakalı otomobil, Balıkesir'in Susurluk ilçesine girişte kaza yaptı. Kazada ağır yaralanan 16 yaşındaki Melis Kıvrak, Balıkesir Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Melis  Kıvrak'ın ailesi, kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı. Genç kızın organları, Bursa ve Ankara'da organ bekleyen hastalara umut oldu.

ÇİFTE BAYRAM
9 yıldır diyaliz makinesine bağlı olarak yaşayan Fatma Çelik (56), Melis Kıvrak'ın sol böbreği ile bir kez daha hayata bağlandı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden organ nakli için yıllardır güzel bir haber bekleyen Çelik, aradıkları böbreğin bulunmasından dolayı mutluluktan gözyaşlarını tutamadı. Böbrek nakli ile ikinci bir bahar yaşayan Çelik, "Söylediklerinde ilk önce inanamadım. Bu mutluluk anlatılmaz yaşanır. Benim için çok güzel bir bayram hediyesi oldu. Adeta çifte bayram yaşıyorum.  Yıllardır sıkıntı çekiyorduk. Organı bağışlayan aileye Allah razı olsun. Çok fazla organ bekleyen hasta var. Bu bir insanlık görevi. Herkes organların bağışlamalı. Ben de organlarımı bağışlayacağım. Bu çok güzel bir duygu" dedi.

"ANNEM HUZURA KAVUŞTU"
Fatma Çelik'in 24 yaşındaki oğlu Ahmet Çelik ise, böbrek naklini duyduktan sonra şaşkına döndüğünü ifade ederek, "İlk duyduğum zaman inanamadım. İşimi bıraktım. Hastaneye koştum. Yıllardır hastaneye gelip gidiyorduk. 3-4 kere yedek listeye alındık. Şimdi annem huzura kavuştu" diye konuştu.
3 yıldır böbrek bekleyen Remzi Öztürk (38) ise Melis Kıvrak'ın sağ böbreği ile hayata tutunmanın mutluluğunu yaşadı. Saatler süren operasyonun ardından Remzi Öztürk ve Fatma Çelik, böbreklerine kavuşarak diyaliz makinesinin olmadığı bir hayata 'merhaba' dedi. Melis Kıvrak'ın kalp ve karaciğeri de Balıkesir'den Ankara'ya gönderildiği bildirildi.

MANTAR ZEHİRLEDİ, KARACİĞER İLE HAYATA TUTUNDU
Körfez ilçesinde komşularının ikram ettiği mantarı tüketen Murat Arabacı (26) ve Sibel Arabacı (22) çifti rahatsızlanarak Körfez Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çift, buradan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Sibel Arabacı, karaciğer yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. Acil karaciğere ihtiyaç olan Murat Arabacı'ya Antalya'dan hava yoluyla organ gönderildi. Ameliyathaneye alınan Arabacı'ya karaciğer başarılı bir operasyon sonucu nakledildi. 3  yaşında bir çocuğu olan Murat Arabacı'nın yeni organ ile hayata tutunduğunu ifade eden dayısı Mustafa Cin, "Eşi ile birlikte mantar yediler. Eşini kaybettik, Murat Arabacı'nın kurtulması için elimizden geleni yapıyoruz. Mantar yerken herkes dikkatli olmalı. Organ nakli sayesinde kurtulma şansı oldu. Organ bağışı çok önemli bir görev. Herkes üzerine düşen bu görevi yapmalı" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 16:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?